A jégkocka 7 szokatlan felhasználási módja, hogy szebb legyen a bőröd

Szebb bőrt szeretnél? A jégkocka 7 felhasználási módja, hogy egészségesebb legyen az arcbőröd!

A jégkocka 7 szokatlan felhasználási módja, hogy szebb legyen a bőröd

Testünk legnagyobb szerve a bőr, ezért kiemelten érdemes odafigyelni az egészségére. Ebben segíthet egy egyszerű jégkocka, amivel számos problémát lehet megoldani. Lássuk, melyek ezek.

1. Enyhíti a gyulladásos pattanások okozta tüneteket

Nincs is annál kellemetlenebb, mint amikor kialakul az arcon, vállakon, vagy háton egy méretes pattanás, amely bármilyen érintésre fájni kezd. Ez elsősorban a gyulladásnak köszönhető, így érdemes jegelni a pattanást, mert ezáltal alábbhagy a fájdalom. Rakd egy percig a pattanásra a jégkockát, majd tarts 5 perc szünetet, utána ismét mehet rá a jégkocka. A módszer hatására hamarabb bekövetkezhet a gyógyulási folyamat.

2. Beindítja a vérkeringést

Ha sápadt, fáradt az arcbőröd, kapj elő egy jégkockát, dörzsöld be vele a bőrödet, és pár másodperc múlva máris jobb színben fogsz tündökölni, ugyanis a hideg jégkocka hatására beindul a vérkeringés a bőrödben, kivörösödsz, és ezáltal több tápanyag jut el a bőrsejtekhez, így sokkal jobban fogsz kinézni. Főként a szemek környékén érdemes bevetni a jégkockát.

3. Enyhíti a napégés okozta bőrfájdalmakat

Ha nem figyelsz oda eléggé, az erős napsugarak könnyen megégethetik a bőrödet. De enyhítést nyújt pár jégkocka, amely kellemesen hűsíti a károsodott sejteket. Készíts aloe vera gélt tartalmazó jégkockákat, amelyek még hatásosabban enyhítik a panaszokat.

4. Mérsékli a szemek alatti táskákat

Bármilyen hideg tárgy, hatás jót tesz a szemek alatt kialakuló táskáknak, így erre a problémára a jégkocka is kitűnő választás. A legjobb, ha zöld teát készítesz, és ezt fagyasztod jégkockákká.

5. Csökkenti a ráncosodást

Az idő múlásával minden ember testén, arcán megjelennek a ráncok, azonban ha megfelelő mennyiségű vizet fogyasztasz, és jégkockával rendszeresen bedörzsölöd az arcodat, akkor kevesebb ránc fog éktelenkedni az ábrázatodon.

6. Előbb jegeld magad, majd alapozz

Szebben kivitelezhető az alapozás, ha azt megelőzően jégkockával dörzsölöd be a bőrödet, így a pórusaid összehúzódnak, és az alapozó krém simábban, hibátlanul szétterül az arcodon.

7. Kevésbé lesz zsíros a bőröd

A jégkockák hatására kisebb mértékben fog zsírosodni az arcbőr, ezzel pedig sok bosszúságtól szabadíthatja meg az illetőt. A jégkocka lelassítja a zsírképződést az arcon, így sokkal tovább marad friss és üde a bőr.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top