KuriózumA hivatás és a pozíció mulandó, de az emberségnek örök értéke van

A hivatás és a pozíció mulandó, de az emberségnek örök értéke van

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Társadalmi lények vagyunk, akiknek szinte legyőzhetetlen hajlamuk van a dolgok szellemi és erkölcsi megmagyarázására. Ez hasznos lehet a más emberekkel fennálló kapcsolatainkban, akiknek a viselkedése valóban hasonló alapelvekkel magyarázható.

De soha nem szabad dicsekednünk a betöltött funkciónkkal, vagy a társadalmi helyzetünkkel. Soha ne gondold azt, hogy ezek fontosabbak lehetnek az emberségnél. Ma lehetsz bíró, ügyvéd, vagy akár parlamenti képviselő, de holnap már csak egyszerű ember.

Nem tudhatod, mit tartogat számodra a sors. Tehát soha ne dicsekedj ezekkel a dolgokkal, mert rendkívül könnyen megváltozhatnak. A jó szó, a fejlődés és az emberség a legértékesebb dolgok a világon.

Az emberségnek örökkévaló értéke van. Tartsd meg mások titkait, ha rád bízták azokat, még akkor is, ha valamilyen társadalmi előnnyel járna, ha beszámolnál ezekről másoknak.

Ne félj segíteni azoknak, akiknek szükségük van rá, még akkor sem, ha ők maguk nem ismerik fel, hogy szükségük van a segítségedre. Ismerd el, ha tévedtél, és ne keress kifogásokat. Légy képes arra, hogy meghallgass valakit, amikor szüksége van rá. Tartsd tiszteletben mások választásait, még ha azok nem is egyeznek meg a te értékítéleteddel.

Légy őszinte a környezeteddel. Légy nagylelkű az időddel és a jóindulatoddal, értsd meg, hogy sok jót tehetsz a világban, már csak akkor is, ha egyszerűen megkérdezed magadtól: „Mit tehetek azokért, akik a padlóra kerültek?”

Tanuld meg felismerni a különbséget az igazi barát és a hamis barát között, aki csak a funkciód és a társadalmi pozíciód miatt van melletted.

Mindezek a dolgok nélkülözhetetlenek az emberi élethez. Legyen akármekkora rangod, a büszkeségnek és a hiúságnak nincs helye az életedben. Csak az emberség számít, mert ennek értéke örök. Az emberek gyakran abban az illúzióban élnek, hogy ha hatalmuk és pénzük van, akkor mindenük megvan.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek