KuriózumA hindu filozófia szerint ezt a 7 dolgot mindenképp titokban kell tartani!

A hindu filozófia szerint ezt a 7 dolgot mindenképp titokban kell tartani!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Már a híres görög filozófus, Seneca is megmondta 2 ezer éve: „Ha biztonságban akarod tudni a titkodat, tartsd meg magadnak”.

Ez nem a titkolózásra vonatkozott, hanem a személyes dolgaidra, amelyet nem akarsz feltétlenül másokkal megosztani. A hindu filozófia is a praktikusságra alapoz. Mintegy 4 ezer éve a hindu bölcsek az élet alapvető problémáinak megoldására összpontosítottak. Bölcsességük egy jobb élet megteremtését célozta.

Lássuk, mi az a 7 dolog, amit titokban kellene tartanod a hindu filozófia szerint!

1. Ne erőltesd spirituális tudásodat másokra

Spirituális tudásunk a sajátunk, senki nem látja ugyanúgy a dolgokat, mint mi. Néha az utazásunk kissé különbözik a többiekétől, ami teljesen rendben van. Mikor megosztod spirituális tudásodat másokkal, úgy tűnhet, hogy rájuk akarod erőltetni.

2. Ne fedd fel terveidet mások előtt

Ne hozd magad olyan helyzetbe, hogy valaki más arathassa le a babérokat helyetted. Néha jobb a dolgokról a megtörténtük után beszámolni.

3. Ne mesélj magadról idegeneknek

Mindenkinek megvan a saját története. Ez az ő igazsága és a lelke szerves része. Ezt nem kellene megosztani minden idegennel. Jobb, ha néhány dolog nem kerül nyilvánosságra.

4. Ne pletykálj

Nem kellene másokról beszélned, főképpen negatív vonatkozásban. Ez csak negatív energiát generál és senkinek sem tesz jót hosszútávon.

Semmi értelme a pletykálkodásnak, ennél sokkal jobb vagy.

5. Ne hencegj a kedvességeddel

Amikor kedveskedsz valakinek, ne várj el rajongást érte. Ha nem szívből vagy jó szándék nélkül teszel jót, csak rossz szemmel néznek majd rád. A kedvesség gesztusairól jobb hallgatni.

6. Ne kiabáld a világba a problémáid

Ne nagyon oszd meg a problémáidat másokkal. Persze a családoddal és közeli barátokkal beszélhetsz a gondjaidról, de a nyilvánosság előtt hallgass róla. Minél kevesebbet osztasz meg a világgal, annál kevesebbet tudnak felhasználni ellened. Csak a támogató csoportodnak adj ilyen hatalmat a kezébe.

7. Ne részletezd másoknak a szerelmi életedet

Ne oszd meg a szerelmi életed részleteit olyanokkal, akiknek semmi köze hozzá. Nyugodtan beszélj róla annak, aki fontos számodra, de ne beszélj minden barátodnak a gondjaidról, ha nem foglalkoztatja őket. Tarts tiszteletben a társadat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek