HolotropikumA hideg nem betegít meg! A gyereknek télen is a lehető legtöbbet...

A hideg nem betegít meg! A gyereknek télen is a lehető legtöbbet kellene kint lennie

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Hagyjuk gyerekeinket télen is a friss levegőn játszani!

Igyekezzünk tudatában lenni annak, hogy a téli hideg nem az ellenségünk! Sőt! Egy egész előny sorakozik a mellett, hogy télvíz idején is engedjük a gyerekeket minél több időt a szabadban tölteni.

„Nem számít, milyen évszak van éppen, ha egy gyerek nem beteg, akkor délutánokat tölthet a szabad levegőn, mert ezzel fejlődik, úgy fizikailag, mint mentálisan!” – mondja Monica Castagnetti, a Trieszt-i Egészségügyi Központ pszichológusa.

Emellett a nyitott környezet jelentősen csökkenti a betegségek terjedésének lehetőségét. A fűtött környezetben és a zárt térben, mint például az óvodákban és az iskolákban, a vírusok és a baktériumok gyorsabban szaporodnak, és ez növeli a fertőzések kockázatát.

A szabadban csökken a fertőzések veszélye, ezért a szakemberek azt javasolják, hogy a hideg, téli évszakban az óvodás és az iskolás gyerekek minél több időt töltsenek a szabadban. Ezen kívül a természetes napfény, elősegíti a D-vitamin felszívódását a szervezetben, ami nagyon fontos.

Igaz, hogy a téli napfény sokkal gyengébb a nyárinál, de még egy kevés D-vitamin is jobb, mint a semmi.

A park ideális hely a szabadtéri játékhoz. Azok a gyermekek, akik szabadidejüket ilyen helyen töltik, egyrészt többet mozognak, másrészt kevesebb időt töltenek a televízió előtt. Ráadásul a szabadtéri játékok elengedhetetlenek a növekedéshez, a szervezet fejlődéséhez.

A szabadtéri játékok során igyekezzünk kényelmes ruházatot adni a gyerekekre több rétegben, így a külső hőmérséklettől függően levetkőzhetnek, ha melegük lenne. Ha fennáll annak a veszélye, hogy esetleg a hó hatására nedves lesz a ruha, a megoldás a vízálló ruházat.

Mindezek hiányában, hogyan is szokhatja meg a gyermek szervezete, az éghajlathoz való alkalmazkodást, ha nem kerülhet közvetlen kapcsolatba a hideggel, a széllel, és a vízzel?

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek