KuriózumA haldokló emberek gyakran nagyon specifikus dolgokat látnak, ahogy életük végéhez közelednek

A haldokló emberek gyakran nagyon specifikus dolgokat látnak, ahogy életük végéhez közelednek

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy hospice ellátásban dolgozó ápolónő felfedte, hogy a haldokló emberek gyakran nagyon konkrét dolgokat látnak életük utolsó pillanataiban.

Julie McFadden szerint betegei gyakran mondják neki, hogy látják a már elhunyt családtagjaikat, barátaikat, sőt, néha házi kedvenceiket is, mielőtt ők maguk is meghalnának.

Julie több mint öt éve dolgozik a hospice ellátásban, miután több mint egy évtizeden át intenzív osztályon dolgozó ápolónő volt.

Munkája miatt gyakran találkozik a halállal, és nemrég elkezdte megosztani ezzel kapcsolatos tapasztalatait a TikTok-on. Videói rendkívül népszerűek, már több mint 1 millió követője van.

Elmondása szerint rendkívül gyakori, hogy a haldokló betegek elhunyt barátokat, rokonokat, sőt még régi házi kedvenceket is látnak haláluk előtt, akik általában vigasztaló szavakkal nyugtatják őket, mint például: „Hamarosan érted megyünk” vagy: „Ne félj, segítünk neked.”

Az ápolónő azt mondja, ez a jelenség annyira gyakori, hogy a betegek és hozzátartozóik számára összeállított „oktató csomagokba” is belefoglalják azt, de arra nincs magyarázatuk, miért történhet ez.

„Ez általában körülbelül egy hónappal a beteg halála előtt történik. Elkezdenek rokonokat, barátokat, régi háziállatokat látni, akik már elhunytak – szellemeket, angyalokat, akik meglátogatják őket” – magyarázta Julie.

Csak ők látják és hallják őket. Néha egy álomban, néha pedig ébren, a fizikai valóságukban látják őket, és olyankor megkérdezik tőlünk, mi is látjuk-e, amit ők.”

Julie azt is hozzátette, hogy a betegek ilyenkor általában nem félnek, sőt, a látottak valójában megnyugtatják őket, vigaszt nyújtanak nekik.

„Általában nem félnek, ez nagyon megnyugtató a számukra, és azt mondják, hogy a szeretteik olyan üzeneteket küldenek, mint például: „Hamarosan érted megyünk”, vagy „Ne félj, segítünk neked”. A legtöbben szeretik ezt, nagyon megnyugtatja őket, nem ijesztő számukra. Gyakran megtörténik, de nem tudjuk megmagyarázni ezt a jelenséget” – mondta az ápolónő.

Arra a kérdésre, vajon hallucinálnak-e a haldokló betegek, Julie azt felelte, hogy szerinte nem erről van szó.

„Nem tudom, mi lehet ez. Nekem nem tűnik hallucinációnak, mert azok az emberek, akik ezt tapasztalják, általában eléggé éberek, öntudatuknál vannak és világosan gondolkodnak. Egyáltalán nem arról van szó, hogy értelmetlen dolgokat hordanának össze. Általában logikusan gondolkodnak, és azt kérdezik tőlem: Miért látom a halott anyámat, te is látod őt?

Láttam már hallucinációkat, és amiről itt beszélünk, az nem az. De nem tudom, mi lehet” – magyarázta.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek