HolotropikumA gyumölcs, ami méregtelenít és kiváló gyógyír gyomorfekélyre

A gyumölcs, ami méregtelenít és kiváló gyógyír gyomorfekélyre

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ez a népszerű trópusi gyümölcs nagyon egészséges, számtalan pozitív tulajdonsággal rendelkezik. Mivel elsősorban a bélrendszerben fejti ki hatását, remekül beindítja a méregtelenítő folyamatokat.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

A nyers ananászban emellett még bromelain enzim is található, amely a fehérjék lebontásában játszik nagy szerepet, de olyan anyagokat is tartalmaz, amelyek megakadályozzák a vérrögök kialakulást, így esetleges szélütés kockázata jelentősen csökkent, ha például nyers ananászlét fogyasztunk rendszeresen.

Az ananász még megakadályozza a felpuffadást, amely eléggé kellemetlen szokott lenni. Orvosi szempontból a bromelain nevű enzim a legértékesebb hatóanyaga az ananásznak, hiszen segítségével az elfogyasztott ételmennyiség többszörösét bontja le, így a fogyásban is rendkívül hasznos a bromelain.

Egyben egy igencsak erős antioxidáns is, amely védi a gyomrot. A fitoterapeuták elsősorban az ananász friss leveleit, magát a gyümölcsöt és a szárát szokták előszeretettel használni. Ez esetben is az anyagcsere folyamatok beindítását segítik elő az ananászban található bromelain enzimmel.

Frissen facsart leve segít a depresszió leküzdésében, élénkítő hatása van, és egyben gyulladáscsökkentő is. Emellett lehet használni meghűlés, asztma esetén is, de véd a daganatos megbetegedésektől is. Ugyanakkor tisztítja a vért, a menstruációs panaszokat is enyhíti, ha krémet készítünk belőle, vagy csak egyszerűen egy darabbal bedörzsöljük magunkat, akkor bőrünk megfiatalodik.

Gazdag rézben is, egy kocka ananászban 151 milligramm réz van, ami a napi rézszükséglet 1/5-ét teszi ki. Nagyon jó orvosság gyomorfekélyre, ezért ha ananászt veszünk, olyant válasszunk, amelyik jó nehéz, ez azt jelenti, hogy tele van lével, ha a levelét leszakítjuk és nedv folyik k belőle, akkor azt jelenti, hogy jó érett gyümölcsöt választottunk.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek