KuriózumA Guinness világ legérdekesebb rekordjai

A Guinness világ legérdekesebb rekordjai

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Amióta egyetlen fórumon, a Guinness Rekordok fórumán vezetik és archiválják a meghökkentő emberi teljesítményeket, valamilyen csábító késztetést érzünk, hogy mi is a részeivé váljunk egy, avagy több rekordnak is – legalábbis szép számmal jelentkeznek évente ilyen emberek.

Cikkünkben összegyűjtöttük 2012 legérdekesebb rekordjait, amit a Guinness Rekordok könyve naplózott.

A hullámlovas

Garrett McNamara elismert szörfös, és 2012-ben beírta magát a “nagykönyvbe”. 78 láb magas hullámot lovagolt meg életveszélyes viharban. A leghosszabb hullámot alázta, és ezzel történelmi rekordot állított fel.

A legnagyobb csónakraj

Több, mint 2200 kajakos és kenus gyűlt össze New York egyik kikötőjében, hogy legnépesebb számú csónakrajukkal beírják magukat a történelem rekordkönyvébe – és sikerült is nekik. Szám szerint 1619 csónak volt a korábbi rekord, és ezt überelték 1902, kikötőben tobzódó csónakkal. Történelmi tömeg a maga módján.

Legnagyobb nászsereg

..ráadásul vízalatti! A lengyelországi leghíresebb búvárbázison tartotta házasságát egy lengyel (meglepő) szerelmespár, akik hobbijuknak élve víz alatt esküdött meg. 303 búvár társult a rekordhoz, teljesen spontán, mindenféle rekord próbálkozást mellőzve. A szertartás 18 percet tartott, és a pár egy kiadós vízalatti francia csókkal koronázta a rekordot.

A legnagyobb kereszt

A Fülöp-szigeteken állították fel a legnagyobb, emberekből álló kereszt rekordját, amelyen nagyjából 20 ezer, fehér-feketébe öltözött egyetemista pózolt előre kirajzolt alakzatban.

Rekorder ikrek

A leghosszabb életű ikerpár rekordját a Belgium-i Maria és Gabriel tartja, akik idén, 2012-ben ünnepelték 101-ik születésnapjukat – még mindig együtt. Elmondásuk szerint mai napig boldognak érzik őket, rengeteg unoka és ükunoka rajongja körül a rekordereket, és egészségi állapotukra se lehet panaszuk.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek