KoktélA fodrász élethű parókákkal adja vissza a hajukat elvesztő nők önbizalmát: „Visszakapnak...

A fodrász élethű parókákkal adja vissza a hajukat elvesztő nők önbizalmát: „Visszakapnak régi énjükből egy kis darabot!”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ez a Louisiana-i fodrász azért váltott a parókakészítés mesterségére, hogy könnyítsen azok sorsán, akik a hajhullás miatt szinte vagy teljes egészében elvesztették a hajkoronájukat. Azóta sikeresebbnél sikeresebb történetekről számol be a közösségi médián, mivel hol fülig érő mosollyal, hol könnybe lábadt szemmel hálálják meg kliensei a segítségét.

A kaliforniai születésű Tiffani most 36 éves és a Louisiana-i New Orleansban él. 15 éves fodrász-tapasztalattal a háta mögött úgy döntött, hogy saját vállalkozásba kezd és útjára indítja a saját parókakészítő műhelyét. Klienseinek nagy részét olyan nők és gyerekek alkotják, akik egy-egy súlyos betegség vagy kezelés következtében elvesztették a hajukat.

„Az esetek többségében, amikor a klienseim betérnek hozzám rendkívül feszültek, mert nem tudják, hogy mire számíthatnak” – nyilatkozta Tiffani a The Epoch Times-nak. „Azonban, ahogy felpróbálunk egy parókát, azonnal elérzékenyülnek és úgy érzik, mintha visszakaptak volna a régi énjükből egy kis darabot. Rendkívül hálásnak érzem magam, amiért képes vagyok ily módon változtatni az emberek sorsán.”

Fotó: Wigs by Tiffani/Facebook

Tiffani számára sem ismeretlen a hajhullás okozta szenvedés, ugyanis a harmadik gyerekének születése után nála is súlyos hajhullás jelentkezett. Úgy érezte, emiatt akár a klienskörét is elveszítheti, hiszen milyen képet fest egy kopaszodó fodrász? Aztán hosszas kutatás után úgy döntött, hogy elkezd parókát viselni, de egy idő után óriási teherré vált számára titkolni hajának igazi állapotát.

„Sokszor kaptam bókokat a mindig tökéletes hajkoronámra és elhittem, hogy senki sem sejti, hogy parókát hordok. Igazából nem volt amiért szégyenkezzek!” – meséli Tiffani. „Aztán úgy döntöttem, hogy a közösségi oldalamon egy posztban fedem fel az elmúlt hónapok titkolózásait, hiszen valóban senki sem sejtette. Szerencsére csakis pozitív fogadtatásban részesült a posztom.”

A titok felfedése után Tiffani aztán kísérletezgetni kezdett a parókák hosszával, fazonjával, színével s a hetek múlásával egyre ügyesebbé és ügyesebbé vált a parókakészítés terén.

Fotó: Wigs by Tiffani/Facebook

„Akár hajnali 2-3-ig is fennmaradtam, hogy a parókákon dolgozhassak. Aztán választás előtt álltam: maradok a szalonban vagy teljes munkaidőben a parókakészítéssel foglalkozom.”

A háromgyermekes anya számára azonban nem volt annyira egyértelmű a választás, hiszen egy sikeresen befutott szakmát adott volna fel egy új lehetőség reményében. Némi evődés és töprengés után azonban a bátor anyuka lépett és a parókák mellett voksolt.

Rövidesen bérelt egy kis helyiséget, felvette segédnek a szalonban dolgozó kisegítőjét és útjára is indult a sikersztori. Mára már 6 állandó ember dolgozik a vállalkozásánál és további 3 személy kisegítőként munkálkodik a túlzsúfolt időszakokban.

A fodrász élethű parókákkal adja vissza a hajukat elvesztő nők önbizalmát: „Mintha visszakaptak volna a régi énjükből egy kis darabot!”
Fotó: Wigs by Tiffani/Facebook

„Az utóbbi 20-30 évben olyan sokat fejlődött a paróka-ipar. Ma már teljes mértékben a saját ízlésünkre formálhatjuk: dönthetünk az elválasztásról, a fazonról, a színről és a hosszról. Mindig a természetességre törekszünk, mert az szeretnénk, ha minél élethűbb és észrevehetetlenebb lenne a végeredmény.”

Tiffani és csapata mindig személyesen konzultál a kliensekkel, mert úgy vélik csakis így alkothatják meg azt a parókát, amit a kliens megálmodott. A sok siker után mostanában egyre több híresség is megfordult Tiffani fodrászszékében s a helyi média is felkarolta a tehetséges fodrásznő munkásságát.

A légáteresztő, allergénmentes és 100%-ig természetes parókák 1,300-2,500 amerikai dollár körül mozognak függően a hossztól, színtől, fazontól.

Tiffani a parókák ápolásával kapcsolatban is útba igazítja a klienseit.

„Igen gyakran kell karbantartani őket, mivel még mindig emberi eredetű hajról beszélünk. Olajokkal és gyengéd ápolással kell tisztítani, mert a szerkezete épp olyan sérülékeny, mint a normális emberi hajé.”

Tiffani külön missziójaként tekint a beteg gyermekek megsegítésére:

„Igen gyakran ajándékozom parókát beteg gyerekeknek, mert ilyen esetekben cseppet sem érdekel a pénz, csak az a fontos, hogy segíthessünk. Itt vagyunk mindenki számára, aki arra vágyik, hogy visszanyerhesse egykori magabiztosságát, de arról se feledkezzünk meg, hogy a haj elvesztése teljesen természetes és elfogadandó.”

„3 éve csinálom, de minden nap érkezik valamilyen kedves üzenet valakitől, akitől nem is vártam volna. 3 év alatt olyan sokat fejlődtünk és hálás vagyok azért, hogy azt csinálhatom, amit szívből szeretek” – tette hozzá Tiffani.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek