Kuriózum„A férjem az elhunyt menyasszonyáról akarja elnevezni a születendő kislányunkat”

„A férjem az elhunyt menyasszonyáról akarja elnevezni a születendő kislányunkat”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A nő úgy érzi, a párja mindkettőjüket kellemetlen helyzetbe hozza azzal, hogy születendő lányukat néhai menyasszonyáról akarja elnevezni, arról nem is beszélve, hogy ez a döntés a gyerekük számára is nyomasztó lehet a későbbiekben.

A nő a Reddit-en osztotta meg a történetét, és a felhasználók tanácsát kérte a kérdésben, miután a családtagjai közül néhányan a férfi pártjára álltak – írja a Mirror. Elmondta, hogy a férfi első menyasszonya egy autóbalesetben vesztette életét, mindössze egy hónappal az esküvőjük előtt, és ő így akar tisztelegni az emlékének.

Bár a nő mindig is tiszteletben tartotta férje első menyasszonyának emlékét, és megértette, hogy különleges helyet foglal el a szívében, ezt a kérést már túlzásnak érezte.

„28 éves nő vagyok, és jelenleg az első gyerekemet várom a 30 éves férjemmel. Két éve vagyunk házasok, és a kapcsolatunk erős és szeretetteljes. Mielőtt megismerkedtünk, a férjem már jegyben járt egy Lila nevű nővel, aki tragikus módon egy hónappal az esküvőjük előtt egy autóbalesetben elhunyt. Mindig megértő és támogató voltam a gyászával kapcsolatban” – írta a nő.

„Amikor megtudtuk, hogy kislányt várunk, mindketten nagyon boldogok voltunk. Elkezdtünk beszélgetni a baba nevéről, és ő a Lila nevet javasolta. Megdöbbentem. Megértettem, hogy szerette Lilát, és az emléke kedves számára, de szerintem furcsa, hogy a gyerekünket a néhai menyasszonyáról nevezzük el” – folytatta a nő.

„Elmondtam neki az aggodalmaimat, hangsúlyozva, hogy ez mindkettőnk számára zavaró és fájdalmas lehet, különösen neki. De ő ragaszkodott hozzá, hogy így akar tisztelegni Lila emléke előtt, mivel mindig szeretett volna gyerekeket. Nem tudok szabadulni az érzéstől, hogy megpróbálja újraalkotni vagy helyettesíteni mindazt, ami Lilával volt, és ez szakadékot teremt közöttünk.”

A nő ugyanakkor amiatt is aggodalmát fejezte ki, hogy a családtagjai és barátai véleménye megoszlik a kérdésben.

„Egyesek szerint meg kellene értenem az érzéseit, míg mások szerint igazságtalan lenne velem és a gyermekünkkel szemben, hogy a korábbi kapcsolatának árnyékában kellene élnünk” – írta.

A fórum felhasználói megnyugtatták a nőt afelől, hogy az érzései teljesen jogosak, és a legtöbben egyetértettek vele abban, hogy a névválasztás valóban furcsa lenne, és mindenkinek csak fájdalmat okozna.

„Lehet, hogy tisztelegni akar Lila emléke előtt, de feltételezem, hogy te sosem találkoztál vele. A múltban kell hagynia őt” – írta az egyik válaszadó. Ezzel a véleménnyel egy másik hozzászóló is egyetértett, és azt írta: „Egy babát nem szabadna egy halott nő emlékének hordozójaként használni.”

„Igen, szerette Lilát, továbbra is gyászolni fogja, és tisztelegni akar majd az emléke előtt. De Lilának semmi köze hozzád, vagy a kapcsolatotokhoz, és semmi köze a gyerekedhez. Szerintem, ha a gyerek a néhai menyasszonya nevét viseli, mindketten állandóan rá fogtok gondolni – ez nem egészséges sem neked, sem neki” – írta egy harmadik felhasználó is.

„Tiszteleghet az emléke előtt más módon is, ami nem érinti a jelenlegi kapcsolatát. Ha ragaszkodik ahhoz, hogy a gyereketeket róla nevezze el, én gyásztanácsadást javasolnék, mivel talán még nem fogadta el, hogy ő a múlt, te pedig a jövő vagy” – jegyezte meg egy negyedik hozzászóló.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek