KoktélA férfi története, aki 42 évig élt farkasok között: úgy őrizte meg...

A férfi története, aki 42 évig élt farkasok között: úgy őrizte meg a falkavezért pozícióját, hogy elsőként evett a nyers húsból

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A farkas, ez az erővel teli, és gyakran könyörtelen állat, az egyik legveszélyesebb ragadozó, amivel a vadonban találkozhatunk.

Mindezek ellenére néhány embernek sikerült farkasok között élnie, és olyan barátságot kötnie az állatokkal, ami a legtöbbek számára szinte hihetetlen.

Ide tartozik többek között az a férfi is, aki több mint 40 éven át egy farkas falkával élt együtt, a németországi Merzigben.

2014-ben bekövetkezett halálig a német férfi egy 29 tagú farkas falka vezéreként élt, és még 79 éves korában is képes volt gondját viselni a farkasainak. Werner Freund a maga kis „szentélyében” az évek során több különböző fajtájú farkast is összegyűjtött. A szibériai farkastól kezdve, az európai, kanadai, a sarki és a mongol farkasig szinte minden fajta példányai képviselték magukat a falkában.

Werner Freund egykor a hadseregnél szolgált ejtőernyősként, és 42 éven át élt a veszélyes ragadozók között. 1972-ben alakította ki a védett területet, körülbelül 10 hektáron. Ebben a rezervátumban az idők során összesen 70 farkas nevelkedett, amelyek mind hallgattak Wernerre, és elfogadták őt falkavezérnek. A férfi arra tanította a vadakat, hogy háziállatokként viselkedjenek, annak ellenére, hogy a vadászat az ösztöneikben van.

A legtöbb farkast Werner még kölyökkorában szerezte be különböző állatkertektől és vadasparkoktól. A farkasokkal való együttélés kemény feladat volt, és a férfinek meg kellett mutatnia nekik, ki a falkavezér.

Ahhoz, hogy fenntarthassa az alfapozíciót, egy rendkívül egyszerű, de annál fontosabb stratégiát alkalmazott. Gondoskodott róla, hogy mindig ő egyen elsőként a falkából. Ez a taktika talán furcsának tűnhet, de bevált, és Werner ezzel mutatta meg a farkasoknak, hogy ő a vezér.

Meglehetősen szokatlan és veszélyes megoldás, de azzal, hogy elsőként evett például egy szarvas húsából, sikerült kivívnia azt a tiszteletet, amire falkavezérként szüksége volt. Így a farkasok nemcsak, hogy nem támadtak rá, de szeretettel bántak vele.

Werner Freund bebizonyította, hogy az ember valóban képes lehet együtt élni ezekkel a vadakkal.

Fotó: Werner Freund/Facebook

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek