HolotropikumA falevél, amellyel megelőzhető a stroke, az Alzheimer-kór és cukorbetegség

A falevél, amellyel megelőzhető a stroke, az Alzheimer-kór és cukorbetegség

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A tudósok már régóta kutatják az olajfa levelének jótékony hatásait és arra a megállapításra jutottak, hogy ez a természeti érték számos betegség megelőzésére, illetve kezelésére kitűnő. Az olajfalevél elsősorban védi az egyik legfontosabb szervünket, a szívet. Óvja a keringési rendszert, erősíti az immunrendszert, energiával tölt fel, segít a normális vérnyomás beállításában, a cukorbetegség és az Alzheimer-kór megfékezésében.

oliva-level

Ma már számos országban termelnek olajbogyót, Dél-Ausztráliától egészen Chiléig, de ez a mediterrán fa Szíriában és Ázsiában őshonos. Az olajfa levelét még a fáraók mumifikálásánál is használták, gyógyászati tulajdonságait először ugyanis az ókori Egyiptomban alkalmazták. Az olajfalevél az isteni erőt jelképezte.

Az 1800-as évektől kezdődően a leveleket porrá zúzták, és ezt használták lázcsillapításra, majd később a levelekből főzött teát a malária ellen is fogyasztani kezdték.

Az olajfalevél hatékonyan veszi fel a harcot a különböző baktériumokkal, vírusokkal szemben is. Megküzd a candidával, az agyhártyagyulladással, az agyvelőgyulladással, az influenzával, a herpesszel, a hepatitis B-vel, a tüdőgyulladással, a megfázással, Epstein-Barr-vírussal (EBV), az övsömörrel, a krónikus fáradtsággal, a tuberkulózissal, a súlyos hasmenéssel, a húgyúti fertőzéssel és a fülgyulladással.

Az olajfalevélben található meg az oleuropein nevű keserű anyag, amelyet először az 1900-as években választottak ki. 1962-ben egy olasz kutató úgy találta, hogy az oleuropein csökkentheti a vérnyomást az állatok esetében. Ezután európai kutatók alaposan megvizsgálták az oleuropeint, és nagy meglepetésre arra jöttek rá, hogy rengeteg betegség ellen hatásos.

A levelekben található antioxidánsok miatt képes megvédeni a szívet koszorúér elzáródástól és az erek súlyos károsodását is megakadályozza. Az érelmeszesedés ellen is jó, és azért élnek olyan sokat a mediterrán égövön lakók, mert az olajfa leveléből készült főzet kitűnő öregedés elleni szer is.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek