A világhírű Dulux festékgyár bejelentette, hogy a 2020-as év színe nem lesz más, mint a Tranquil Dawn névre hallgató kissé ködös, homokszerű, hűvös zöld árnyalat.

Dulux

A lágy, zöldes árnyalat annak a jegyében jött létre, hogy végre megértesse, és egyben emlékeztesse az embereket arról, hogy az egyre fejlődő technológia lassan elszakít bennünket egymás mellől.

A tömeggyártás, digitalizáció és a mesterséges intelligencia és a robotok ma már elengedhetetlen részét képezik az emberiségnek, hiszen közrejátszanak az életszínvonal emeléséhez, viszont „az emberi kötelékek hiánya szegényebbé teszik az életet” – magyarázta a Dulux szóvivője.

Heleen van Gent, az AkzoNobel’s Global Aesthetic Centre igazgatója kifejtette:

„Tanácskozásaink során a testület megállapította, hogy a világ egyre inkább vágyakozik arra, hogy végre megérthesse, mi is tesz valójában minket emberré. Az egyre növekvő technológiai hatalom ellenére emberekként meg akarjuk érteni a társadalomban betöltött szerepeinket, és rá akarunk jönni, hogy miként tudunk pozitív hatást gyakorolni a világra. Új célokra van szükségünk, hogy saját jövőnk építészeivé válhassunk.”

Dulux

A Dulux szerint a Tranquil Dawn árnyalat egyszerre nyugtató és vigasztaló.

Marianne Shillingford, a Dulux kreatív igazgatója szerint „akár semleges pasztellszínekkel, akár vibráló árnyalatokkal kombinálva, rendkívül erőteljes és bátorító légkört teremt ahhoz, hogy végre emberi kapcsolatok szülessenek.”

2020 színének kiválasztását jeles színtervezők, stylistok, designerek, építészek szakértőiből álló testület bonyolította le, és kifejezetten az volt a céljuk, hogy egy olyan árnyalatot találjanak, amely nyugalmat sugároz, és méltón képviseli az „Emberi érintés” nevezetű projekt lényegét.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.