Az „egészséges életmód” kifejezéssel lépten-nyomon találkozunk, de sajnos túl kevés embernek van akaratereje feladni a régi berögződött szokásait, egy új és egészségesebb életforma kedvéért.

Azt mindannyian tudjuk, hogy a rosszul megválasztott életmód a rák kialakulásának kockázatával jár. Ezért, ahogy Dr. Pavel Chirilă mondja, szomorú, hogy nincs elegendő akaraterő az emberekben, hogy távol tartsák maguktól modern korunk egyik legkegyetlenebb betegségét. Pedig olyan könnyű lenne megelőzni és gyönyörűen élni!

Az állati fehérjék mértéktelen fogyasztása előbb utóbb megbetegít bennünket. De Dr. Chirilă szerint, a betegséget kiváltó okok közül az első helyen áll a stressz, amely erősen befolyásolja a mindennapi életünket, mivel gyakran olyan pillanatokban jelenik meg, amikor nincs kire támaszkodnunk. Ezért mindent meg kell tennünk a stresszes helyzetek elkerülése érdekében!

Ezt követi az állati fehérjék mértéktelen fogyasztása, mely onkogén tényező, elősegíti a rák kialakulását és terjedését a szervezetben. Ezért igyekezzünk csak jó minőségű húst fogyasztani – hetente egyszer vagy kétszer – vagy a legjobb megoldás, ha sikerül teljesen lemondanunk róla. Ebben az esetben a fehérjéjét a halakból, lencséből, gombákból és más élelmiszerekből tudjuk beszerezni.

Ezt már olvastad? Belgyógyász állítja: “Egy egészséges embernek nem szabad gyógyteákat innia.”

A felvágottak és a cukor a „legbűnösebbek”!

A salétromsót, avagy a kálium-nitrát tartalmazó felvágottak rákkeltő hatásúak, mert olyan, nitrozaminoknak nevezett anyagokat termelnek a szervezetben, amelyek elősegítik az emésztőrendszer (nyelőcső, gyomor, máj, hasnyálmirigy és vastagbél) rákos megbetegedését.

A finomított fehér cukor serkenti a sejtek növekedési faktorát, ugyanakkor emésztőrendszeri diszmikrobizmust és savasságot eredményez a szervezetben, melyek rákkeltő faktorral rendelkeznek. Az emlő-, vastagbél- és prosztatarák kialakulása gyakoribb a cukorfogyasztók körében. Összefoglalva: ha tehetjük ne fogyasszunk fehér cukrot!

Az elektromágneses szennyezés is képes rákot okozni

Ezeken kívül a túlzásba vitt módon alkalmazott hormonok növelik a nők esetében a rák kialakulási kockázatát (emlő, petefészek, méhnyak). Ezért ajánlott kerülni a fogamzásgátló tablettákat, az esemény utáni tablettákat, de a menopauza idején a helyettesítő hormonok szedését vagy a hosszan tartó hormonkezeléseket is!

Ne tegyük ki magunkat UV és elektromágneses sugárzásnak! Mert nemcsak az étel betegít meg bennünket, hanem az elektromágneses szennyezés, a mobiltelefonok, a wifi, a radarállomások, televíziós antennák, mikrohullámú sütők vagy laboratóriumi eszközök túlzott használata is. Jelenleg olyan nagy elektromágneses szennyezés van a levegőben, amely az emberiség történetében soha nem létezett.

Mondjunk le a dohányzásról és tartsunk böjtöt!

Hagyjuk abba a dohányzást és minél gyorsabban, mert ez a rossz szokás a tüdőrák kialakulásához is vezethet. Valójában a tüdőrákos betegek 85%-a dohányzó személy.

Ezenkívül a böjt a betegségmegelőzés tíz aranyszabálya között szerepel. A böjtölők ritkán szenvednek rákban, ezért célszerű rendszeresen böjtölni – mondja a szakember!

Ezek mellett ajánlott a napi testmozgás: séta, úszás, torna, preferenciától függően! A konfliktusok súlyosbítják a stressz pusztító hatását, ezért igyekezzünk békében élni mindenkivel!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.