LélektárA 7 csakrát energiával ellátó mantra, hogy kiegyensúlyozott életünk legyen!

A 7 csakrát energiával ellátó mantra, hogy kiegyensúlyozott életünk legyen!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A hinduk mindig is tudták, hogy miként lehet elérni az egyensúlyt, a teljes harmóniát az életben. Nem véletlen az sem, hogy a meditálás, a jóga igazi mesterei, és a vallásuk folyamatosan a szeretet, a tisztelet köré épül, amelyre minden élőlénynek joga van.

csakrak

A csakrák a szervezet energiaközpontjai, amelyek biztosítják, hogy testünk és lelkünk megfelelőképpen működhessen. A boldogtalanság érzése, a stressz, a szorongás, mind-mind azt jelezheti, hogy valamilyen energiablokk alakult ki, amely következtében kialakul a betegség. Tehát létfontosságú, hogy a csakrák megfelelő működése biztosítva legyen, így éppen ebben segítenek a mantrák.

Íme, 7 darab, amelyet ha önmagunkban, vagy hangosan kimondunk, akkor megtalálhatjuk a helyünket az életben, az egyensúlyt lelkünkben. Csak hinni kell.

1. Gyökér csakra

„Erős és nyugodt vagyok, stabil lábakon állok.”

Kapcsolatot teremtünk a Földdel, ha a talpunkon állunk, ha hátunkon fekszünk, akkor is. Képzeld el, hogy vörös színű gömb hatol be a hátgerincedbe, amely teljesen feltölt energiával, és vibráló érzést vált ki, miközben a mantrát mondod.

2. A köldök csakra

„A kreativitás szétárad bennem”.

A hasüreg alatti területben a kreativitás és az ösztönök játéka zajlik. Képzelj el egy ragyogó narancssárga gömböt, amely behatol erre a területre. Ha nem is gondolod azt magadról, hogy magas szintű kreativitás és művészi készség rejlene benned, mégis légy nyitott mindenre, ami ehhez a témához kapcsolódik. Ahányszor megismétled a mantrát, pozitív energiák kerítik hatalmukba ezt a testrészt.

3. A napfonat csakra

„A legnagyobb ellenállásból születik a legnagyobb harmónia.”

Képzelj el egy arany gömböt keringeni a köldököd fölött, amely egyben a spirituális erő központja is. Mikor itt blokk keletkezik, olyan döntéseket hozol, amellyel mindig a te igazadat akarod érvényesíteni, de az életedben semmi pozitív érzés, történés nem fog bekövetkezni. Van, amikor jobb, ha a nehezebb utat választod.

4. A szív csakra

„A szívnek indítékait az ész fel nem foghatja.”

A szív csakrája a szeretet, az érzelmek, a jószívűség, az együttérzés és a megbocsájtás központja. Egy zöld gömböt képzelj el, amely a mellkasod felett lebeg. Ahhoz, hogy egyensúlyba hozd a szív csakrát, állj egy fa mellé, és lélegez mélyeket. A fa inspirál, és oxigénnel is ellát.

5. A torok csakra

„Meg kell tanulnunk őszintén kommunikálni, ha félünk is a következményektől.”

Ez a kommunikáció csakrája, amely a szavakat konkrét tettekre, megvalósításokra alakítja át. Egy türkiz színű gömböt kell elképzelned, amely a torkod körül kering. A mantra rávezet arra, hogy milyen ereje is van a kimondott szónak. Ezt használd arra, hogy pozitívan lásd a dolgokat, törekedj a szépségekre, ezeknek adjál hangot.

6. A homlok csakra

„Nyitott vagyok az új gondolatokra, dolgokra.”

Ez a bölcsesség csakrája, amely egész életedben végig kísér, és amely meghatározza, hogy milyen döntéseket hozol a jövőddel kapcsolatban. Egy indigókék színű gömböt képzelj el, amely a homlokod környékén, a harmadik szem helyén lebeg. Lélegezz mélyeket, és érezd, hogy a mantra ismétlésével energia költözik az elmédbe, amely felvilágosultságot hoz.

7. A korona csakra

„A világ minden pillanatban tökéletes.”

A korona csakra az az energia központ, amely összeköti az univerzumot az istenséggel. Egy lila gömböt kell elképzelned, amely a fejed fölött áll. Mikor a mantrát ismételd, képzeld azt, hogy miként cselekednél, miként beszélnél, miként gondolkoznál, ha éppen sikerülne kapcsolatot teremtened az istenséggel.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek