KuriózumA 27 éves lány napi 30 alkalommal hányt, mígnem az orvosok találtak...

A 27 éves lány napi 30 alkalommal hányt, mígnem az orvosok találtak egy életmentő megoldást a ritka betegségére!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Emily Webster egy igazán furcsa betegségnek ‘köszönhetően’ napi többször is olyan makacs hányingerrel kell megküzdjön, amelynek legtöbbször rókázás a vége. A lány egy idő után már önmaga árnyékává vált, hiszen kóros soványságban szenvedett a napi többszöri rókázásnak köszönhetően.

A ritka betegség miatt Emily komoly hasi fájdalmakkal és emésztőrendszeri panaszokkal küzd. Elmondása szerint olyanra is volt példa, hogy napi 30 alkalommal hányta ki az odáig nagy nehezen elfogyasztott táplálékot.

A 27 éves lányt 2016-ban diagnosztizálták a Gastroparesis nevű betegséggel, és azóta az élete rossz irányba fordult. Elsőre egy könnyen gyógyítható betegségre számítottak a szakemberek, de a leletek sokkal súlyosabb állapotot mutattak. A betegség olyannyira ritka, hogy csupán a lakosság 6%-át érinti, és dióhéjban egy olyan gyomorproblémáról van szó, melynek következtében a gyomor képtelen megfelelő módon üríteni tovább a belek irányába, mivel részleges bénulás áll fenn a szöveteiben.

A lány egyik interjújában úgy emlékszik vissza az elmúlt évekre, mint egy nagy homályos egyveleg, ahol a napoknak se vége se eleje. Ám szerencsére nemrégiben jó híreket kapott, ugyanis a szakemberek most már megfelelőnek találták a szervezetének állapotát ahhoz, hogy gyomorra ható stimulátort ültethessenek be. Ez a készülék normalizálná a gyomor működését és a lány végre visszatérhetne a normális életviteléhez.

Sajnos az Egyesült Királyság egészségügyi biztosítása nem fedezi a közel 9,500 fontos beavatkozást. A műtétet november 11-re időzítik az orvosok, és a lány saját bevallása szerint „ennél nem is kaphatna jobb karácsonyi ajándékot”.

„Az elmúlt néhány év rendkívül magányos és nehéz volt, szinte minden kimaradt az életemből. Kimaradtak a családi karácsonyi ünnepek, lemaradtam a legjobb barátom esküvőjéről, és a barátnőim kisbabáiról is. A műtét esélyt ad arra, hogy jobbá forduljon az életem. Ez az egész olyan, mint egy soha véget nem érő kör, ahol semmilyen gyógymódra nem találsz rá. De most itt ez az esély, és hihetetlen lenne, ha működne” – mondta a lány.

6 évvel ezelőtt dietetikusok is próbálták megfejteni mi is okozhatja Emily állapotát, de amikor már a lány 30-szor hányt egy nap, az orvosok sem tudták sokáig megfejteni, mi állhat a háttérben. Emily olyannyira legyengült az évek alatt, hogy volt olyan időszak is, amikor egy 10 éve kislány súlyával vetekedett az övé. Épp ezért a történtek mentálisan is rendkívül megdolgozták a fiatal lányt.

„Komoly mentális problémákkal küzdöttem, mert napjaim nagy részét kórházakban kellett töltenem. Nem dolgozhattam, elvesztettem a házam, és hirtelen minden összedőlt” – emlékezett vissza a rossz időkre.

Emily november 11-i műtétjére közösségi adakozást szerveznek, így ha te is segítenél a fiatal lányon megteheted itt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek