KuriózumA 102 éves Keleti Ágnes péntektől a világ legidősebb olimpiai bajnoka

A 102 éves Keleti Ágnes péntektől a világ legidősebb olimpiai bajnoka

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Szeptember 8-tól Keleti Ágnes lett a világon a legmagasabb kort megélt olimpiai bajnok, és ezzel a harmadik legidősebb élő olimpikon.

Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok és Nemzet Sportolója 2016 óta a legidősebb élő magyar olimpiai bajnok – írja a HVG.

A nem mindennapi alkalomból a 102 éves Keleti Ágnest otthonában köszöntötte Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár, valamint Wladár Sándor és Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnökei.

„Ági néni egy élő példakép, egy ikon. Óriási örömöt szerzett sportolóként a sikereivel, és most, 102 évesen is világcsúcsra képes, amire nem sokan. Ezért vagyunk itt, ezért köszönjük őt” – mondta az MTI-nek Schmidt Ádám.

Keleti Ágnes elmondta, továbbra is minden nap tornázik, sok gyümölcsöt és csokoládét eszik, szemüveg nélkül nézi a tornaközvetítéseket a világhálón, és kritikusan szemléli a gyakorlatokat.

A legmagasabb kort megélt olimpikon, vagyis olimpiai résztvevő egyébként az 1948-as ötkarikás játékokon szerepelt uruguayi vitorlásversenyző, Félix Sienra, aki 107 éves és 9 napos korában hunyt el.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek