Egy 101 éves nő idős kora ellenére mind a mai napig homárhalászként dolgozik 78 és 79 éves fiaival együtt.

A 101 éves nő a világ egyik legveszélyesebb munkáját végzi 78 és 79 éves fiaival, és nem is akarja abbahagyni

Virginia Oliver, az amerikai Maine államból hétéves kora óta dolgozik rákhalászként, és eszében sincs lelassítani. Arra a kérdésre, hogy mégis mikor tervezi abbahagyni, ezt válaszolta: „Csak akkor, amikor meghalok, és azt nem tudom, mikor lesz.”

Virginia nemrég csúnyán megvágta magát munka közben, a sebet hét öltéssel kellett összevarrni. „Az orvos azt kérdezte tőlem, miért járok még ki homárt halászni? Én pedig azt feleltem: Mert ezt akarom. Nem érdekel, mit gondol.” – mondta az idős nő.

„Így nőttem fel. Számomra ez nem nehéz munka. Lehet, hogy másnak az, de nekem nem.” – tette hozzá. Azt is elmondta, hogy amikor dolgozni kezdett, még nem voltak más nők ebben a szakmában.

Az édesapjával kezdett dolgozni, akkoriban, amikor a rákhalászatot „férfimunkának” tekintették, de a fiai szerint egyértelmű, hogy ő a „főnök” a hajón.

Arra a kérdésre, hogy mit szólna, ha a fiai egy nap megelégelnék ezt a kemény munkát, és abba akarnák hagyni, azt felelte, hogy nem fogadná el a kifogásokat.

„Nem adja fel.” – mondta az egyik fia, Max, a CBS-nek, és hozzátette, hogy ha nyugdíjba akarna menni, az anyja valami ilyesmit mondana neki: „Remélem, hogy valami baj van veled, és jó okod van rá.”

Anya és fiai heti három alkalommal hajóznak ki a Penobscot-öbölbe Maine államban, májustól novemberig. Hajnali 3-kor kelnek, és csak este 10-kor kerülnek ágyba. Max vezeti a csónakot, és húzza be a hálót, az édesanyja pedig megméri a homárokat, a kisebbeket visszadobja a vízbe, és megkötözi a nagyobbakat, amiket el tudnak adni.

Virginia Oliver azt mondja, egy dolog azért megváltozott azóta, hogy elkezdte a munkát: ma már jóval kevesebb homár van.

„A férjem és én mindenféle időjárásban kimentünk. De ma már nincs annyi homár. Túlhalásszák őket, mint minden mást is.” – mondja.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.