KuriózumA 101 éves férfi, aki túlélte az 1918-as spanyolnátha járványt, most a...

A 101 éves férfi, aki túlélte az 1918-as spanyolnátha járványt, most a koronavírust is legyőzte

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Vannak olyan emberek, akik már sok mindent megéltek, mint például az a 101 éves olasz férfi, aki túlélte a spanyolnáthát, egy világháborút és most a koronavírust is.

A „Mr. P” néven ismert férfit nemrégiben utalták be a kórházba az olasz Rimini városában, miután pozitív lett a COVID-19 tesztje. Mr. P 1919-ben született, amikor az 1918-ban útjára indult spanyolnátha járvány – amely körülbelül 600 000 olasz életét követelte – éppen javában tombolt. Most, 101 évvel később, március 25-én szerda este elbocsátották a kórházból, miután felépült a koronavírusból – írja a futurism.com.

Gloria Lisi, Rimini alpolgármestere meglehetősen költői nyilatkozatot adott a helyi RiminiToday lapnak, amely nagyjából így szólt:

„Figyelembe véve a vírus terjedését, nem mondhatnánk, hogy különleges történetről van szó, ami másokkal ne esett volna meg, ha nem lenne egy olyan részlet, ami valóban rendkívülivé teszi ennek a szeretteihez visszatérő személynek a történetét.

Mr. P 1919-ben született Riminiben, egy másik tragikus világjárvány közepette. Mindent látott, éhezést, fájdalmat, haladást, válságot és újjáéledést. Most, a 100 éves mérföldkő elhagyása után, a sors egy újabb, láthatatlan és szörnyű kihívás elé állította. A múlt héten Mr. P-t kórházba utalták Riminiben, miután pozitív lett a COVID-19 tesztje. A következő néhány nap történelmi jelentőségűvé vált az orvosok, ápolónők és az egészségügyi személyzet többi tagja számára.

A jövő reménye rejlik egy 100 évesnél is idősebb ember testében, miközben az utóbbi hetek szomorú krónikái minden nap, szinte mechanikusan tudósítanak a vírusról, amely különösen az idősekre veszélyes.

Mégis, Mr. P túlélte. A családja tegnap este hazavitte, ő pedig megtanította nekünk, hogy a jövő még 101 éves korban sincs kőbe vésve.”

A Hopkins térkép szerint a COVID-19-nek Olaszországban van a legtöbb halálos áldozata, és a fertőzések száma már meghaladta a Kínában megerősített fertőzések számát. Ugyanakkor a fertőzések üteme lassulni látszik, és úgy tűnik, az ország lezárása eredményes lehet. A számadatok brutálisak, de Lisi alpolgármester sem tévedett: a jövő nem teljesen kilátástalan, és még nincs kőbe vésve.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek