Lélektár9 jele annak, hogy idős lélek vagy

9 jele annak, hogy idős lélek vagy

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

„Mennyi idős lennél, ha nem tudnád hány éves vagy?” – Satchel Paige

Fotó: Lash-Upon-Lash
Fotó: Lash-Upon-Lash

Robert Frost, Eckhart Tolle és Nick Jonas – mindannyiukat „az öreg lélek”-nek hívták. Lehetséges, hogy te magad is az vagy? Ha nem tudod még, öreg lélek vagy-e vagy sem, olvasd el ennek kilenc ismertetőjegyét.

1. Hajlamos vagy magányos remeteként élni

Mivel az idős lelkeket nem érdekli kortársainak törekvései és értékrendje, nem elégszik meg olyan barátokkal, akikhez nehezen kötődik. Ennek eredménye pedig… az, hogy az idős lelkek igen gyakran egyedül találják magukat. Az emberek egyszerűen nem vágják őket.

2. Szereted a tudást, a bölcsességet és igazságot

Biza… Noha ez nagyszerűnek és túlságosan nemesnek hangzik, de az öreg lelkek természetes vonzódást éreznek az élet értelmiségi oldala iránt. Az idős lelkek természetüknél fogva értik, hogy a tudás hatalom, a bölcsesség boldogság és az igazság szabadság – hát miért ne törekednének ezekre? Ezen törekvéseik sokkal jelentősebbek számukra, mint elolvasni a legújabb pletykát Kiszel Tündéről vagy a legfrissebb foci eredményeket.

3. Hajlasz a spiritualitás felé

Az érzelmesebb idős lélek természete érzékenyebb és szellemibb. Túllépve az ego mezsgyéjén, a megvilágosodás keresése, a szeretet és béke táplálása a fiatal testű Teréz anyák legfőbb buzgósága. Számukra ez a legokosabb és legígéretesebb időtöltés.

4. Megérted az élet mulandóságát

Az idős lelkeket gyakran foglalkoztatja nem csak saját, hanem a körülöttük levők mulandósága is. Ezért gyakran körültekintőek, néha csak maguknak élnek, ugyanakkor bölcsen diktálják életmódjukat.

5. Elmélkedő és önelemző vagy

Az öreg lelkek sokat agyalnak… mindenről. Azon képességük, hogy eltöprengenek és tanulnak saját és mások cselekedeteiből, életük legnagyobb tanítója. Az egyik, amiért az idős lelkek idősnek érzik magukat az, hogy gondolkodási folyamataik révén sok leckét tanultak és azon képességükből kifolyólag, hogy képesek csendben, óvatosan megfigyelni a körülöttük zajló eseményeket, óriási betekintéssel rendelkeznek az élet helyzeteibe.

6. Látod a fától az erdőt

Az idős lelkek ritkán vesznek el a haszontalan diplomák, előléptetések, oktondi állások és ablakméret képernyős tévék felszínes részletei között. Ők képesek az életet madártávlatból szemlélni, meglátni a legokosabb és legjelentősebb hozzáállást az élethez. Problémákkal találkozva, az idős lelkek időleges és múló fájdalomnak tekintik azokat, melyek pusztán a jövőbeli örömükhöz járulnak hozzá. Következésképpen, az öreg lelkek higgadt és stabil természetűek, az élethez való viszonyulásukból kifolyólag.

7. Nem vagy anyagias

Gazdagság, státusz, hírnév és vadi új iPhone… ezek csak untatják az idős lelkeket. Az idős lelkek nem látják értelmét az olyan dolgok után való epekedésnek, amelyeket könnyen elveszthetnek. Emellett nekik kevés idejük és érdekeltségük van a rövid életű dolgokra, minek okán ezek nem jelentősek vagy nem hoznak maradandó beteljesülést számukra az életben.

8. Furcsa, nehezen alkalmazkodó gyermek voltál

Nem minden esetben, de sok öreg lélek mutat különös, felnőttes jellegzetességeket fiatal korban. Őket sokszor titulálják „koraérettnek”, „introvertáltnak” vagy „lázadónak”, aki nem illik bele az átlagos viselkedési formák egyikébe sem.

Ezek a gyerekek általában rendkívül kíváncsiak és intelligensek, sok dolgot értelmetlennek találnak, amit tanáraik vagy szüleik mondanak nekik, ezeknek pedig passzívan vagy akár agresszíven állnak ellen. Ha felnőttként tudsz beszélni gyerekeddel, minden bizonnyal egy öreg lelket dajkálsz.

9. Egyszerűen öregnek „érzed” magad

Annak, hogy belül idősnek tartod magad, vannak bizonyos érzékelési formái. Ezek általában az óvatosság, szellemi fáradtság, körültekintő türelem és páratlan nyugodtság. Sajnos ez néha zárkózottságnak és ridegségnek fogható fel.

Ahogy néhány idős ember fiatalnak érzi magát belül, ugyanúgy érezhetik magukat belül idősnek a fiatalok is.

Egyed Zsuzsanna

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek