Kuriózum8 nagyon fontos különbség aközött, hogy szeretsz valakit, vagy szerelmes vagy valakibe

8 nagyon fontos különbség aközött, hogy szeretsz valakit, vagy szerelmes vagy valakibe

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A magyar nyelv azért is különleges és gazdag, mert az érzelmek terén sokkal színesebben, ízesebben ad lehetőséget a kifejeződésre, és ez igaz a szerelem, szeretet esetében is, ugyanis a legtöbb nyelvben csak egy szót használnak e két fontos, hasonló, de mégsem azonos érzelem kifejezésére.

Most lássuk, mi a különbség a szeretet és szerelem között!

1. A szeretet során nem indul be a testi kémia

A szeretet nem azt jelenti, hogy valakit más szempontból vonzónak tartunk, hanem egyszerűen a törődés, gondoskodás, együttérzés egyik kifejeződése mutatkozik meg. Ha valakibe szerelmes vagy elengedhetetlen az intimitás megléte, míg a szeretet esetében erre nem kerül sor.

2. Nem szerethetsz valakit, aki nem tisztel

A szeretet egy sokkal “racionálisabb” érzelem, mert ha valaki nem tisztel, sőt, rosszindulatúan bánik veled, azt az illetőt nem szeretheted. Azonban szerelmes még lehetsz belé, mert a szerelem olyan agyi kémiai reakciókat indít be, amelyek olykor elnyomják a józan ítélőképességet.

3. A szerelem mámorító erővel hat

A szerelem szó szerint képes elvenni az ember eszét. Ilyenkor nincs józan gondolkodás, logika, észszerű magyarázat, csak az a lényeg, hogy az ember sülve-főve együtt legyen a párjával.

4. A szerelem mindent legyőz

Ha két ember szerelmes egymásba, akkor előttük aligha lehet akadály, szinte bármit képesek megvalósítani, elérni, mert a szerelem szinte teljesen képes megváltoztatni az embert. A szeretet viszont már nem rendelkezik ekkor hajtóerővel.

5. A szeretettől nem fognak pillangók repkedni a gyomrodban

Ha valakit szeretünk, attól még nem leszünk izgatottak, feszültek, és pillangók sem fognak szárnyalni a gyomrunk tájékán. Viszont a szerelem esetében már más a helyzet: ott konkrét fizikai tünetek is előjöhetnek, mint a verejtékezés, vagy az elvörösödés.

6. Szeretni valakit biztonságos, szerelmes lenni valakibe már veszélyes dolog

A szeretet nyugodtabb, kiszámíthatóbb, stabilabb érzelem. Ha viszont valaki szerelmes, nagyobb intenzitással éli meg az érzelmeit, nagyobb eséllyel csalódhat, sérülhet, ezért veszélyesebb a szerelem.

7. Ha nem vagy biztos abban, hogy valakibe szerelmes vagy, akkor inkább nem vagy

A szerelem egy heves, és nagyon tiszta érzés, amit nem lehet összetéveszteni a szeretettel. Szerelem esetén egyszerűen érzed, hogy mi van a szívedben, és csak arra az emberre tudsz gondolni, hiszen szinte semmi másra nem tudsz összpontosítani, csak Ő-rá.

8. Ha valakibe szerelmes vagy, érte bármit megtehetsz

Ha valakibe beleszeretsz, akkor olyasmit is megcsinálsz, amit “normális” körülmények között nem tennél meg. Még azt a sportágat is megszeretheted, amit korábban gyűlöltél.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek