Kuriózum8 „furcsa” szokás, amely az introvertáltak számára mindennapi és teljesen átlagos!

8 „furcsa” szokás, amely az introvertáltak számára mindennapi és teljesen átlagos!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha a személyiséged alapjában véve inkább az extrovertált vagy az omnivertált fele húz, akkor sokszor igencsak furcsának tűnhetnek számodra az introvertált emberek. Az introvertáltakat eléggé nehéz megérteni, és külső szemmel csupán annyi állapítható meg, hogy rendkívül nehéz esetek, viszont ha megérted azt, hogy mit miért tesznek, akkor egyből rájössz, hogy semmi különös nincs a viselkedésükben, egész egyszerűen ők különleges módon reagálják le a különböző történéseket.

De egy laikus ember elsősorban miket is vesz észre az introvertált embereken? Főleg azt, hogy legtöbbször egyedül vannak, a hangulatuk az esetek többségében szomorkás és nehezen nyitnak a külvilág felé. De ettől ők miért lennének rosszabbak vagy kevesebbek, mint mások?

Ebben a cikkben kicsit kivesézzük, hogy mit miért tesznek az introvertált emberek, hogy jobban megérthessük és elfogadhassuk a „különcnek” kikiáltott viselkedésüket!

1. Az introvertáltak egyből lelépnek, ha szükségét érzik

Ha nem érzik jól magukat, vagy kellemetlen és emberektől zsúfolt szituációba kerülnek, egész egyszerűen távoznak. Lehet, hogy ez elsőre udvariatlanságnak tűnhet, de meg kell értenünk, hogy ez egyfajta védekező mechanizmus részükről.

2. Nem esnek kétségbe ha nem jönnek össze a terveik

Az introvertáltaknak is vannak konkrét terveik az életben, viszont nem tulajdonítanak túl nagy jelentőséget annak, ha a tervük szétesik és nem valósul meg, mivel ők jól elvannak a kis világukban. Nagyon jól képesek megőrizni a hidegvérüket és nem pánikolnak be, hanem elkezdenek a megoldáson gondolkodni.

3. Olykor szándékosan nem veszik észre az ismerősöket az utcán

Ne aggódj, mindez nem azért van, mert bajuk van veled, csupán inkább elkerülnek, mintsem hogy szóba kellene elegyedjenek veled az úton. Ez is a túlzott elkényelmesedésükből fakad, mivel nem akarják fölöslegesen megterhelni magukat egy beszélgetéssel.

4. Általában nem mutatják ki az érzelmeiket

És pont azért nem, mert képtelenek helyesen kezelni őket. Inkább magukba fojtják az érzelmeiket és magukban rágódnak a történteken, mintsem hogy kibeszéljék. Tőlük sosem fogsz érzelmi kitöréseket látni.

5. Mindent, de szó szerint mindent meghallgatnak, ami körülöttük történik

Az introvertált emberek inkább a jó hallgatóságot erősítik, mintsem a beszélőket. Mindenkit szívesen meghallgatnak, de nem azért, hogy majd pletykálkodni tudjanak, hanem azért, hogy képben legyenek a körülöttük történő dolgokkal.

6. Inkább a szűkebb ismerős-kőrhöz ragaszkodnak, és nehezen békélnek meg az új emberekkel

Az introvertáltak sosem arról voltak híresek, hogy megszámlálhatatlan baráti köreik lennének. Csupán néhány embert engednek magukhoz közel és az új személyekkel hosszú időbe telik a kapcsolat kialakítása.

7. Az introvertáltak néha megszakítanak minden kapcsolatot másokkal, csakhogy feltöltődhessenek

Periodikusan rájuk köszön az az időszak, amikor térre van szükségük. Ilyenkor ott hagynak csapot-papot és elvonulnak, hogy az elméjüket kicsit kiüríthessék és felfrissülhessenek a szociális nyomás alól.

8. Utálnak telefonon beszélgetni

Teszik mindezt azért, mert alapjáraton amúgy sem nagy beszédesek, ráadásul a telefonbeszélgetések során spontánnak kell lenni, ami nem igazán az erősségük. Az introvertáltak inkább e-mailt vagy sms-t írnak, de a telefonbeszélgetéseket ha lehet, nagy ívben kerülik.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek