Holotropikum8 fontos tény, amit tudnod kell a vércsoportodról

8 fontos tény, amit tudnod kell a vércsoportodról

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Néhány fontos dolog, melyet tudnod kell a vércsoportodról!

8 fontos tény, amit tudnod kell a vércsoportodról

Köztudottan négy vércsoport létezik: A, B, AB, és 0. Vércsoportunk az a genetikai adottság, mellyel a születésünk pillanatában már rendelkezünk. Mindenik vércsoportnak megvannak a maga jellemzői, melyekre adott esetben jó, ha oda figyelünk!

1. A vércsoport és a táplálkozás

A vércsoportnak fontos szerepe van az adott személy táplálkozásában, hiszen jelentősen befolyásolja az emésztést és a felszívódást. Ezért kerül egyre inkább előtérbe a vércsoport szerinti diéta, melyet minden ember számára javallott lenne követni.

Például az A vércsoportbeli személyeknek kerülniük kellene a húsfogyasztást a zöldségekkel szemben, míg a 0 vércsoporttal rendelkezők a protein, a hús, a halak fogyasztására kellene fektessék a hangsúlyt. Az AB vércsoportú személyek, egészségük megőrzése érdekében, minél több tenger gyümölcseit és sovány húst kell fogyasszanak, míg a B csoportba tartozóknak javasolt a vörös húsok fogyasztása a csirkével szemben.

2. A vércsoport és a személyiség

Mindenik vércsoportnak megvan a rá jellemző személyiség jegye. A 0 vércsoportba tartozó személyek általában szociálisak, önbizalommal rendelkeznek, kreatívak és szeretnek a nyilvánosság felé fordulni. Az A csoport tagjaira a békesség, és a megbízhatóság jellemző, míg a B csoportba tartozók erősek, függetlenek és általában elérik a céljaikat. Az AB csoport tagjait a megbízhatóság, a szerénység, a fokozott felelősségtudat és a másokról való gondoskodás jellemzi.

3. A vércsoport és a terhesség

A vércsoportnak meghatározó szerepe van a terhesség során is. Az AB csoport női tagjainál nagyobb az esély a magzat megfogantatására.

4. A vércsoport és a terhelhetőség

Mindannyian más- más mértékben vagyunk terhelhetőek és másként dolgozzuk fel a stressz helyzeteket. A 0 csoport tagjainak adrenalin szintje magasabb. ennél fogva hamarabb dühbe gurulnak és több időre van szükségük, hogy megnyugodjanak.

5. A vércsoport és a has

A hastáji hízás mértékét is nagyban befolyásolja a vércsoport. Az A csoport tagjai nem kell tartsanak ettől, míg a 0 csoport tagjai nagy hajlamot mutatnak a problémára.

6. A vércsoport és a házasság

Általában az emberek szerelemből házasodnak, de jó odafigyelni a vércsoportra is, hiszen az A és B csoport tagjai között létrejött házasság a későbbi gyerekvállalás során problémákat okoz az RH, RH+ és RH- kapcsán.

7. A vércsoport és a sport

Mivel az A csoport tagjai nehezen viselik a stresszes állapotot, ezért számukra javasolt a relaxáló, jóga gyakorlatok végzése, napi rendszerességgel. Ezzel szemben a B csoport tagjai inkább a teniszt, az alpinizmust és a harcművészetet részesítik előnyben.

8. A vércsoport és a sürgősségi estek

Mindannyiunk számára hasznos tanács, hogy a vércsoportunk megjelölése mellett, mindig legyenek nálunk személyes adataink, legyen lejegyezve, ha valamilyen betegségbe szenvedünk, hogy egy esetleges baleset kapcsán könnyebben és hamarabb történhessen meg az ellátásunk.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek