Holotropikum7 nagyszerű érv, amiért kókuszolajjal érdemes fogat mosni!

7 nagyszerű érv, amiért kókuszolajjal érdemes fogat mosni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A természetes növényi olajokkal való szájöblítéses módszert még az ókori civilizációkban is használták, így akadályozva meg a fertőzéseket, fogszuvasodásokat, egyben megőrizve a száj higiéniáját is. Az egyik legjobb ilyen jótékony szer a kókuszolaj. Megéri végigsikálni a fogazatunkat vele.

kokuszolaj

A kókuszolaj szinte mindegyik káros baktériumot, mikroorganizmust képes elpusztítani, így hatékony fegyver a fogszuvasodás ellen is. Egy csipet kókuszolaj a fogkefén, 15–20 perces fogdörzsölés, a végeredmény egy bacimentes, friss leheletű száj, tiszta fogakkal.

1. Friss lehelet, egészséges fogíny

Már fentebb leírtuk, a kókuszolajban egy sor, igencsak erős, természetes antibakteriális hatóanyag található. A rossz leheletet a kis káros mikroorganizmusok okozzák, mellesleg a fogínyt is megbetegíthetik, és egy idő után a fog szuvasodása is bekövetkezhet. A megoldás: kókuszolaj.

2. Megoldást nyújt az állkapocsízület betegségeivel szemben

Próbáljuk bedörzsölni a fájó állkapcsot kókuszolajjal, vagy egy keveset tegyünk a szánkba és próbáljuk meg megrágni. Lehet az elején kissé kellemetlen érzés lesz, de megéri, ugyanis a begyulladt ízületek egy idő után meggyógyulnak, és az állkapcsunk erősebbé válik.

3. Fehérebbé teszi a fogakat

Ha rendszeresen használjuk fogmosáskor a kókuszolajat, akkor idővel fehérebbé fognak válni a kis rágószerkezetek.

4. Megszabadít a fejfájástól

Pusztán attól, hogy kókuszolajjal mossuk a fogunkat, olyan hatóanyagok szívódnak fel a szervezetben, amelyek a sok nehézséget okozó fejfájástól is megszabadíthatnak.

5. Egészségesebb lesz a bőr

Azzal, hogy a kókuszolaj semlegesíti fogmosáskor a szánkban felhalmozódott méreganyagokat, amelyek így nem jutnak be a szervezetbe, ezért nem is okoznak belső gyulladásokat, amelyek sokszor pattanások formájában az arcbőrön jelennek meg.

6. Védi a májat és a veséket

Amint már említettük, a kókuszolaj a toxikus anyagokat még a szájüregben feltartóztatja, így ezek a káros anyagok nem jutnak el a májba, vesékbe, így ezeknek a fontos szerveknek kevesebb dolguk lesz.

7. Enyhíti az asztmát

Egyes szakértők szerint azzal, hogy egy kevés kókuszolajat összerágunk, segítünk a tüdőnek, így enyhülhetnek az asztmás tünetek is. Előbb azért érdemes egy szakorvos véleményét kikérni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek