Lélektár7 megdöbbentő különbség a SPIRITUALITÁS és a VALLÁS között! Ezt teszi a...

7 megdöbbentő különbség a SPIRITUALITÁS és a VALLÁS között! Ezt teszi a tudatoddal, ha az egyik, vagy a másik úton jársz!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Sok ember egyenlőség jelet tesz SPIRITUALITÁS és VALLÁS közé, pedig a két dolog teljesen különbözik egymástól.

Vannak olyanok is, akik szerint azok, akik valamilyen spirituális irányzatot követnek, szektában élnek, ahol teljesen átmossák a tudatukat. Na, de öntsünk tiszta vizet a pohárba, és nézzük meg, hogy mi az 7 dolog, amiben eltér a SPIRITUALITÁS a VALLÁSTÓL.

1. A VALLÁS engedelmességre tanít, a SPIRITUALITÁS szabaddá tesz

A VALLÁS egy ideológia követésére, szabályok betartására nevel, amelyeket ha nem tartasz be, akkor bűnhődni fogsz. A SPIRITUALITÁS révén azt teheted, amit a szíved diktál, amit helyesnek érzel. A SPIRITUALITÁS erői szabaddá tesznek, szabadon eldöntheted, hogy mi jó neked, és mi nem az.

2. A VALLÁS félelmet kelt benned, a SPIRITUALITÁS megmutatja, hogy miként lehetsz bátor

A VALLÁS elülteti benned a félelmet, mert ha nem jól cselekszel, akkor annak következményei lesznek. A SPIRITUALITÁS ezzel szemben arra tanít, hogy a hibás döntéseknek lesznek következményeik, de nem kell félni, sőt, olykor tanulni lehet ezekből a mulasztásokból. A SPIRITUALITÁS megmutatja, hogy miként tudsz előrelépni, miként tudod a felhalmozott tudást, tapasztalatot a magad előnyére használni.

3. A VALLÁS az igazságot hirdeti, a SPIRITUALITÁS hagyja, hogy te fedezd fel az igazságot

A VALLÁS megmondja, hogy miben kell hinned, hiszen az az igazság. A SPIRITUALITÁS tanai szerint neked kell rájönni arra, hogy mi az igazság. Ehhez kapcsolatot kell teremtened a Felettes Éneddel, ami a szíveden keresztül üzenni fog, és így rájöhetsz az élet legfontosabb igazságára.

4. A VALLÁS szétválasztja a többi vallást, a SPIRITUALITÁS egyesíti azokat

Számtalan VALLÁS van a világon, amelyek igyekeznek a maguk igazát hirdetni, a SPIRITUALITÁS viszont arra tanít, hogy mindannyian egyek vagyunk, egy tőről fakadunk.

5. A VALLÁS függővé, a SPIRITUALITÁS függetlenné tesz

Ha ránézel egy mélyen vallásos emberre, gyakran a függőség jeleit láthatod, mert mindig csak a hitről, Istenről tud beszélni. A SPIRITUÁLIS ember viszont tudja, hogy ő független, szabad ember, nem kell radikális eszközökhöz nyúljon, hogy mással is megismertesse hitét. Ő boldog a maga módján.

6. A VALLÁS a büntetés eszközét alkalmazza, a SPIRITUALITÁS a karmában hisz

A VALLÁS szerint aki bűnt követ el, annak lelke akár örök kárhozatra juthat. A SPIRITUALITÁS arra késztet, hogy megértsük tetteink következményét, és azok lenyomata jelen lesz a karmánkban, amely a következő életünkben fejti ki a hatását.

7. A VALLÁS arra ösztönöz, hogy egy szent útját járd be, a SPIRITUALITÁS pedig arra, hogy a saját utadat járd

A különböző VALLÁSOK egy alapító, egy szentéletű ember útjának követését várják el a híveiktől, a SPIRITUALITÁS arra ösztönöz, hogy mindenki találja meg a maga útját, mert azon keresztül juthat el a megvilágosodáshoz, boldogsághoz.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek