Koktél66 évesen adott életet kislányának, aki most két egyetemen tanul - így...

66 évesen adott életet kislányának, aki most két egyetemen tanul – így néz ki ma a 19 éves fiatal

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Közel húsz évvel ezelőtt rengette meg a világot a hír, miszerint egy idősnek számító romániai nő életet adott első gyermekének, egy kislánynak. Adriana Iliescu pontosan 66 éves és 320 napos volt, amikor világra hozta Elizát. Az egykori tanárnő be is került a Rekordok Könyvébe, és 2016. december 29-ig ő volt a világ legidősebb nője, aki gyermeket szült.

A közvélemény szkeptikusan állt hozzá, és vegyes érzelmekkel ítélte meg a nőt, aki ennyi idősen bevállalt egy terhességet és egy újszülöttet. De az évek teltek, és a kislány gyönyörű fiatal hölggyé cseperedett, aki szenvedélyesen szeret olvasni és tanulni.

A most  19 éves Eliza bebizonyította, volt értelme annak, hogy a világra jött: édesanyjának számos okot ad arra, hogy büszke legyen rá.

Eliza Iliescu
Fotó: Șezătoare culturală/Facebook

Két évvel ezelőtt, Eliza osztályelsőként végzett a középiskolában, és kiemelkedő osztályzatot ért el az érettségin.

„Nem szeretek dicsekedni vele! Úgyhogy nem fogom elárulni a pontos átlagát. Maradjunk annyiban, hogy 9.50 felett van!” – nyilatkozta Adriana Iliescu akkoriban a sajtónak.

Az érettségin elért eredményeivel bármelyik egyetemre beiratkozhatott volna, de ő édesanyja nyomdokaiba szeretett volna lépni, ezért tanárnak készül. Hogy megvalósítsa álmait, egyszerre két egyetemet is látogat: bölcsésztudományi és humán-tudományi karon tanul.

„Úgy döntöttem, hogy követem édesanyám példáját, és mivel ő tanár volt, én is ezt szeretném csinálni! Tisztában vagyok vele, hogy nem lesz könnyű, főleg mivel párhuzamosan próbálom majd követni őket, de meg akarom próbálni! És édesanyám nyomdokaiba lépni” – nyilatkozta Eliza, mielőtt beiratkozott volna az egyetemre.

A fiatal hölgy az anyja olvasás iránti szenvedélyét is örökölte, ezért sok olyan tevékenységben is részt vesz, amelyben a tehetségét kamatoztathatja. Legutóbb az egyik kar rendezvényén, a „Kulturális szeánszon” lépett fel, ahol az egyik helyi író, Dan Lungu: Kommunista öregasszony vagyok című könyvének rövid bemutatóját tartotta.

Eliza Iliescu
Fotó: Șezătoare culturală/Facebook

„Gratulálok, anya és lánya! Az anyának, amiért felelősségteljesen nevelte, és a lánynak, amiért hallgatott rá, és nem hagyta magát belesodorni abba az erkölcsi mocsokba, ami manapság oly elterjedt sok korabeli fiatal körében. Valóban két tisztességes ember. Ismét bebizonyosodott, ha szükség lenne rá, hogy egy ember megformálásában a nevelés számít, nem a pénz!” – fejezte ki a véleményét az egyik felhasználó, a közösségi médiában megosztott tartalom alatt.

”Egy jól nevelt és okos fiatal hölgy, amilyennel ritkán találkozik az ember! Sok szerencsét az életben! Gratulálok mindkettőtöknek!” – szólt hozzá egy másik felhasználó is, a rendezvényről közzétett bejegyzéshez.

„Gyönyörű, szerény és kiváló lány vagy! Gratulálok, Eliza! Csodálatos vagy, az élet ajándéka vagy, sok szerencsét a jövőben. Egészséget kívánok anyukádnak és neked!” – írta egy harmadik, a bejegyzés alatt.

Adriana Iliescu 2005-ben vált híressé, amikor a világ legidősebb édesanyjaként bekerült a rekordok könyvébe. Az egykori tanárnő május végén lesz 86 éves.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek