Holotropikum6 módszer, amivel könnyedén megszabadulhatsz a meghűlés miatt lerakódott nyálkától!

6 módszer, amivel könnyedén megszabadulhatsz a meghűlés miatt lerakódott nyálkától!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

6 módszer, amivel könnyedén megszabadulhatsz a meghűlés miatt lerakódott nyálkától!

6 módszer, amivel könnyedén megszabadulhatsz a meghűlés miatt lerakódott nyálkától!

Az idei nyár időjárása igencsak csalókára sikeredett, ezért nem csoda, ha többen is meghűltek a becsapós hőmérséklet ingadozás miatt. Az ilyen meghűlésekkor a torokban és a légutakban lerakódott nyálka viszont nagyon nehezen szívódik fel, ami megnehezíti a légzést és a légúti-fertőzések melegágyát is biztosítja.

Szerencsére természetes módon is megszabadulhatunk a lerakódott nyálkától, nem kell rögtön a legdrágább gyógyszerek segítségét igénybe venni, legfőképpen, hogy hamarosan beköszönt a tél is. Lássuk is, melyek ezek a módszerek:

1. Mindenek előtt hidratálj

Nem csak a betegség leküzdésekor fontos a megfelelő folyadékbevitel, hanem minden pillanatban. Gondoskodj róla, hogy mindig legyen nálad folyadék. Lerakódott váladék esetében a legjobb megoldás a forró/meleg folyadékok fogyasztásában rejlik. Elég egy meleg tea, vagy egy gőzölgő húsleves ahhoz, hogy a meleg miatt meginduljon a lerakódott nyálka.

2. Méz és citrom

Mindkettő kitűnő tulajdonságokkal rendelkezik, ha megfázásról van szó. A citrom C-vitamin tatalma megakadályozza a nyálka továbbterjedését, és támogatja a szervezet immunitását. Keverj össze pár teáskanálnyi citromlevet 2 teáskanálnyi mézzel, és ezt a keveréket fogyaszd naponta háromszor.

3. Gyömbértea

A gyömbérnek hihetetlen gyógyhatásai vannak. Egyszerre fertőtleníti és nyugtatja a begyulladt légutakat és a torkot. A lerakódott nyálka fellazításában is segít, ha elfogyasztunk egy csészényi friss gyömbérből készült teát.

4. Kurkuma

A kurkuma egy nagyon erős antibakteriális hatóanyagot tartalmaz, melynek neve kurkumin, ezért könnyedén elbánik a legmakacsabb nyálka-lerakódásokkal. Csak egyszerűen oldj fel egy pohár vízben egy vagy két kanálnyi kurkumát és fogyaszd el.

5. Magas páratartalmú levegő

Biztosan te is érezted már milyen rossz levegőt venni egy száraz levegőjű helyiségben. A megfelelő páratartalom csodákra képes. A legkönnyebben párologtatók segítségével lehet pótolni a levegő nedvességtartalmát, csak arra kell vigyázni, hogy időként ezeket a készülékeket megfelelőképpen ki kell tisztítani.

6. Almaecet

Az almaecetnek erős antibakteriális hatása van, így megállítja a bacilusok továbbterjedését, ráadásul a szervezet normál pH értékét is helyreállítja. Naponta fogyasszunk el két evőkanálnyi almaecetet egy pohár vízben feloldva.

Ezek a módszerek szinte minden háztartásban különösebb utánajárás nélkül alkalmazhatóak, hiszen egyszerű hozzávalókról van szó, amik könnyen beszerezhetőek. Nem csak a becsapós nyári idők alatt nyújthatnak enyhülést, hanem a hideg téli hónapokban is jó ha tudunk ezekről a praktikákról.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek