Holotropikum6 lépés, amivel könnyedén elkerülheted az őszi allergiát

6 lépés, amivel könnyedén elkerülheted az őszi allergiát

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Így kerülheted el az őszi allergiát.

6 lépés, amivel könnyedén elkerülheted az őszi allergiát

Ha ritkább is, mint a tavaszi, az őszi allergiaszezon is sok ember életét keserítheti meg, szintén kellemetlen bőr- és szemviszketést, tüsszögést, orrfolyást okozva. Most olyan, tanácsokat, módszereket ajánlunk az allergiások figyelmébe, amelyekkel csökkenthetők a tünetek erőssége.

1. Szokj le a dohányzásról, alkoholfogyasztásról

Akik őszi allergiától szenvednek, és asztmájuk is van, azok jobban teszik, ha leteszik a cigarettát, és az alkoholt is, mert ezek gyengítik a szervezetet, így az allergiás reakciók, tünetek erősebbé válhatnak.

2. Fertőtlenítsd rendszeresen az ágyneműdet, matracodat

Ősszel is érdemes alaposan fertőtleníteni, kimosni az ágyneműket, mert az apró kis atkák allergiát okozó porréteget termelnek. Ezért legalább 60 Celsius fokon most ki a szőnyegeket, sötétítőket, lepedőt, takarót, egyszóval a lehető legtöbb dolgot, amivel érintkezésbe kerülsz.

3. Zuhanyozz rendszeresen

Minden reggel, és ha teheted, este is zuhanyozz le, így távolítva el a testedre tapadó allergéneket, polleneket.

4. Ne menj be cipőstől a lakásba

Az előszoba azért van, hogy ott húzd le a cipődet, és úgy menj be a lakásba, kint hagyva így az allergiát okozó apró részecskéket, port, virágpollent.

5. Ne alkalmazz erős kémiai tisztítószereket

Főként a klórtartalmú tisztítószereket kerüld, ha allergiás vagy, mert ezzel csak azt éred el, hogy a tünetek még erősebbé válnak.

6. Lazíts, pihenj

Ha folyamatosan stresszelsz, szorongsz, akkor az immunrendszered legyengül, és könnyebben alakulhatnak ki allergiás reakciók, tünetek. Ezt meg tudod előzni, ha rendszert vezetsz be az életedbe, meghatározva, hogy mikor dolgozol, és mikor pihensz.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek