Kuriózum500 béranya által világra hozott újszülött rekedt Ukrajnában, mert a gazdag szülőket...

500 béranya által világra hozott újszülött rekedt Ukrajnában, mert a gazdag szülőket nem engedik be az országba

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A koronavírus miatt nem engedik be az országba a külföldi anyákat, hogy értük menjenek!

Sokkoló videó készült nemrég az ukrán béranyák által megszült, majd magukra maradt csecsemőkről. Ukrajnában teljesen legális a béranyaság, azonban ezek a csecsemők mondhatni a lehető legrosszabbkor születtek. A koronavírus járvány miatt ugyanis ott rekedtek az országban, és nem mehetnek értük a “megrendelő” szülők.

A csecsemők a BiotexCom klinikán születtek, most pedig ideiglenesen egy szállodában gondozzák őket, ugyanis a járványügyi korlátozások miatt a más országból származó szülők nem tudnak értük menni.

A BiotexCo a világon az egyik legnépszerűbb klinika, “csupán” 9.900 euróért már be lehet szerezni egy csecsemőt. Jelenleg a Venecia szállodában 46 csecsemő várja az örökbefogadást, ugyanis a megrendelő gazdag külföldi szülők a világjárvány miatt nem tudnak értük menni. Ukrajna határait még márciusban lezárták a külföldiek elől, így nem tudják hazavinni a más országban élő vér szerinti szülők a megszületett csecsemőket.

Ukrajna nagyon szigorúan védi a határait a világjárvány miatt, csak abban az esetben enged be idegent az országba, ha az illetékes külképviselettől erre vonatkozó kérést kap. Van olyan eset is, aki még a határok lezárása előtt bejutott az országba, azonban sem a hivatalos papírokat nem tudja intézni, és haza sem tud menni.

Ljudmyla Denisova, az ukrán parlament emberjogi ombudsmanja szerint a béranya igénybevételét csak az ukránoknak kellene engedélyezni, pont az ehhez hasonló esetek elkerülése érdekében. Ukrajnában a csecsemőket “kiváló minőségű termékként” reklámozzák, a béranyaság legális, egy nő, aki béranyaként működik közre kb. 5,5 millió forintnyi összeget kap.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek