Igazi internetes szenzációvá vált a közösségi oldalakon az fiatal román férfi, aki csütörtökön Jászvásár egyik kihalt utcáján lóháton jelent meg.

Gyorsan igazoltatták is rendőrök, és mint később kiderült, a férfi egy közeli faluból indult útnak, lóháton, mert ez volt az egyetlen alternatíva, ugyanis a kijárási tilalom miatt a buszok sem közlekedtek.

“Vonatra akartam szállni, nem engedték. Taxira nem volt pénzem. Hazamentem és felültem a lóra. Először megállított egy rendőrőrs, de megszánt és tovább engedett. Majd megállított a helyi rendőrség egysége, kacagtak rajtam, viccre vettek. Később megint megállított egy rendőregység, de nem büntettek meg. Megértették, hogy sürgős esetről van szó és nem volt más lehetőségem.” – mesélte a férfi.

A férfi be is mutatta azt a saját felelősségre kitöltött papírt, amivel igazolni tudta magát, hogy mi okból és hová indult, a rendőrök mégis figyelmeztetésben részesítették, ugyanis egy évekkel ezelőtt hozott helyi tanácshatározat értelmében a városban tilos lóháton, vagy ló által vontatott közlekedési eszközön utazni.

A 22 éves fiatal férfi védőmaszkot is viselt, hogy elkerülje az esetleges fertőzést. A híradások beszámolóiból az is kiderült, hogy 50 km-t tett meg lóháton az újdonsült apuka, hogy meglátogathassa feleségét és újszülött gyermekét a kórház újszülött osztályán.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.