Egy jó ideje a nyár sztár virága, a teraszok, ablakpárkányok királynője, a muskátli. Nagyon sok virágot bont, könnyű vele bánni, nem igényel nagy szaktudást, és még remekül szaporítható is.

muskatli

Jól alkalmazkodik

A muskátli egyaránt jól érzi magát a szabad kertben és cserépben is. Ha szeretnénk például bokrosabb, nagyobb növényt, ültessük ki. Kellő törődéssel hamarosan meglesz a várva várt eredmény. Ugyanez fordítva is igaz.

Tavasszal, hóharmat után ültessük ki

Az áttelelt muskátlik előkészítésével már tavasszal neki kell fognunk, de csak is akkor, mikor a kora reggeli órákban már nem veszélyezteti a hajtásokat a dér. Ez áprilisban még előfordulhat, ajánlott és biztonságosabb májusban elvégezni a műveletet.

Figyeljünk oda az öntözésre

A talaj minőségétől függően hetente 3–4 alkalommal meg kell öntözni, hiszen a muskátli eléggé vízigényes, de a víz túladagolását sem szabad túlzásba vinni. A muskátli szereti a napot, ha árnyékos helyen lakunk, de mégis besüt valahová kicsit a nap, tegyük arra az 1–2 órára a muskátlinkat. Meghálálja.

Tápoldattal szebb lesz a virágunk

Áprilistól egészen szeptemberig lehet folyékony műtrágyát használni, növényvédő üzletekben lehet beszerezni ilyen serkentő oldatot.

Áttelelés

Ősszel, mikor már bevesszük a virágainkat, a vékony hajtásokat vágjuk vissza, csak az erősebb ágak, törzs maradjon meg. Tegyük őket egy hűvös szobába, minél közelebb az ablakhoz. Havonta egyszer öntözzük meg őket, de ne többször. Ez garancia arra, hogy jövőben még szebben fogja díszíteni otthonunkat.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.