Kuriózum5 tipp, amivel feldobhatod a nyomasztó reggeleket!

5 tipp, amivel feldobhatod a nyomasztó reggeleket!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Rengeteg ember utálja a reggeleket, annak ellenére, hogy egy új nap mindig új lehetőségeket és élményeket tartogat számunkra. De nem mindenki éli meg jókedvűen, hogy a meleg puha ágyból egy ébresztőcsergésre ki kell kelljen.

5 tipp, amivel feldobhatod a nyomasztó reggeleket!

Lássuk a jól bevált kávé mellett még milyen apró trükkökkel könnyíthetjük meg és tehetjük szebbé reggeleinket.

1. Töltsd meg fénnyel a helységet!

Kutatások alátámasztották, hogy ha világos színekkel vesszük körbe magunkat azzal nagyban megkönnyíthetjük a reggeli ébredésünket. A zöld és sárga például magabiztossággal, élénkséggel és jó érzettel tölt el, míg a kék nyugtatólak hat. A vörös és a lilás színek pedig energiával töltenek fel. Ébredés után húzd el bátran a sötétítőt hadd töltse be a teret a fény és az energia.

2. Tekerd fel a hangerőt!

Tudományosan bizonyított, hogy a zenehallgatás serkenti a vérkeringést, csökkenti a stressz hormonok szintjét és stimulálja az endorfin termelődését. Indítsd a napodat a kedvenc számaiddal, ha ráadásul meg táncolós kedved is van, ne fogd vissza magad, ugyanis a táncnak további pozitívumai vannak az egészségre nézve: fokozza a jókedvet és javítja a memóriát.

3. Megnyomhatod a szundi gombot, de csak egyszer!

Légy lázadó! Állítsd be úgy az ébresztődet, hogy egy 10 perces szundi beleférjen. Azalatt a 10 perc alatt az agyadnak lesz elegendő ideje, hogy felkészítse a tested az ágyból való kikelésre, és az álmok okozta zavartság is tovaszáll. Ráadásul a szundi gomb megnyomása jó érzésekkel tölt el.

4. Akkor egyél, mikor éhes vagy

Igaz, hogy a reggeli a napi étkezések legfontosabb része, de néhányan túl görcsösen ragaszkodnak a reggelizéshez. Néhány embernek az az első dolga miután felkelt, hogy a konyha felé veszi az irány és akár jól esik, akár nem, esznek valamit. Nem kell ezt tenned, ez nem egy szabály! Ha nem vagy éhes, akkor várj, amíg az leszel. Lehet, hogy pont egy félórára van szüksége a szervezetednek ahhoz, hogy teljesen felébredjen és követelje a táplálékot. Ne erőltess magadra semmit se, akkor egyél, amikor kívánod. A reggeli mellé meg ajánlott a bőséges folyadékbevitel is.

5. Iktass be egy kis egyedüllétet is

Miután félig-meddig elkészültél, bepakoltál, reggeliztél jól esik egy kicsit leülni a magad csendjében és számba venni a napi terveidet. Ne tégy úgy, ahogyan a legtöbb ember szokott reggel, hogy fejvesztve siet és kapkod. Ha nyugodtan és rendezetten nyitod a reggelt, az egész napod jól fog haladni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek