Kuriózum5 tanács, hogy baráti kapcsolat alakuljon ki az anyóssal

5 tanács, hogy baráti kapcsolat alakuljon ki az anyóssal

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Senki számára nem titok, hogy az anyósok és vejük/menyük közt nem mindig felhőtlen a kapcsolat. A szakértők szerint ennek pszichológiai okai lehetnek. A pszichológusok szerint akár vejről akár menyről van szó, az anyós és az illető személy mindig fenyegetve érzi magát a másiktól. A legtöbbször azért, mert az anyósok nagyon nehezen viselik, hogy ettől arra fele csak másodikak lesznek gyermekük életében.

anyos

Kezeld úgy, mint egy anyát

A szakemberek szerint az anyósok számára a legrosszabb, ha tartózkodva kezelik őket, mint valami rossz anyósokat, nem pedig, mint anyákat. Ha baráti kapcsolatot szeretnél ápolni anyósoddal, hívd fel néha-néha, meg is látogathatod… egy szóval, kezeld őt úgy, mintha a saját anyád lenne.

Légy hálás azért, amit ad

Az anyósok is, mint minden anya a legjobbat szeretné gyereke számára. De valljuk be, sokszor előfordul, hogy elvárásaink túl nagyok… soha ne éreztessük ezt vele, mindig legyünk hálásak mindenért, amit ad, még ha arra soha nem is lesz szükségünk.

Légy családtag

Attól, mert megkaparintottad a szeme fényét, még nem vagy családtag. Vegyél részt aktívan a családi eseményeken, még ha sokszor nincs is kedved hozzá. Ezzel biztosan le tudod majd venni anyósodat a lábáról.

Mondd el neki, hogy mennyire értékeled mindazt, amire tanította

Minden anyós, mint anya, a gyermeke teljesítményére a legbüszkébb. Ezért mondd el neki bátran, hogy mennyire nagyra értékeled mindazt, amire gyerekét megtanította.

Mindig kérd ki a véleményét

Még ha nem is fogadod meg, de kérd ki a véleményét. Ezzel éreztetni tudod vele, hogy ő is fontos, neki is szerepe van a te családod életében. Majd, ha meghallgattad dönts belátásod szerint: megfogadhatod vagy saját belátásod szerint cselekedhetsz.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek