Kuriózum5 mondat, amivel azonnal lefegyverezheted a manipulatív embereket

5 mondat, amivel azonnal lefegyverezheted a manipulatív embereket

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Környezetünkben nagyon sok a manipulatív ember, találkozhatunk velük a munkahelyen, baráti körben, de akár a családban is. Az ilyen típusú személyiségeknek az egyetlen célja az öncélú irányítás, vagyis úgy befolyásolják az életünket, ahogy nekik megfelelő.

A manipulatív személyek előszeretettel játszanak az érzéseinkkel, kihasználják a gyenge pontjainkat, és ami a legrosszabb, igen nehéz felismerni őket, hiszen gyakran a kedvesség álarca mögé bújva férkőznek be az életünkbe.

Ha nem szeretnénk, hogy manipulatív személyiségek irányítsák az életünket, alkalmazzuk az alábbi 5 mondatot.

1. Tanuljunk meg “NEM”-et mondani!

Időnként nagy szükségünk lehet arra, hogy “nem”-et mondjunk, máskülönben, ha állandóan más kívánságai szerint élünk, akkor soha nem fogjuk a saját életünket élni. A mi életünkben, mi kell meghozzuk a legfontosabb döntéseket.

2. “Nagyon elfoglalt vagyok, később beszélünk”

A manipuláló személy valósággal ránk telepszik, a nap nagyrészét velünk tölti, hogy minél jobban megismerjen, és majd később ki tudja használni a gyengeségeinket. Ha nincs kedvünk hozzá, vagy megbeszélni bizonyos dolgokat, egyszerűen mondjuk azt neki, hogy most nem érünk rá vele lenni.

3. ”Kérlek állj egy lépést hátrébb”

Ne hagyd, hogy ellenőrizzen, irányítson és befolyásoljon. Állíts fel neki korlátokat, ezáltal veszít az irányító erejéből. Jó, ha csak két lépés távolságból barátkozol az ilyen típusú személyekkel.

4. ”Majd akkor beszéljünk, ha megnyugodtunk”

A manipulátor emberek gyakran használják ki a felfokozott érzelmi állapotot. Soha nem szabad egy heves vita közepén döntéseket hozni, halasszátok el a beszélgetést addig, amikor már lecsillapodtak a kedélyek. Egy érzékeny lelkű személy sokkal inkább manipulálható.

5. ”Ezt nem tudom elfogadni”

Ha a manipulátor átlépte az általunk felállított korlátokat, bármennyire is könyörög, akkor se engedjünk neki. Legyünk őszinték vele, és mondjuk el, hogy nem tudjuk elfogadni a történteket, és, hogy egyáltalán nem tudott megfélemlíteni, még ha az is volt a célja.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek