Minket, embereket, jellemvonásaink alakítanak. Azok határozzák meg életszemléletünket és azok vezetnek a boldogsághoz is.

boldogsag

Az áhított boldogság eléréséért néha változtatnunk kell viselkedésünkön, gondolkodásmódunkon, elveinken és reakcióinkon, de ugyanakkor a veleszületett jellemvonásaink is nagyban hozzájárulnak a boldog, harmonikus élet megteremtéséhez.

Az életben számít, kik vagyunk. Számít, hogy viselkedünk másokkal. Számít, milyen értékeink vannak. Az is számít, hogy élünk. Az évek során kialakult jellemünkből kiindulva ítéljük meg saját magunkat, a jellemünk határozza meg, ahogyan kifejezzük magunkat, és ahogy másokkal viselkedünk. Azonban nem mindegyik jellemvonás található meg mindenkiben egyforma arányban…

Bátorság – kiindulópont az álmok beteljesedéséhez

A félelem egy boldogságtolvaj. A kurázsi, a mersz pedig képes szertefoszlatni ezt a félelmet, így képessé tesz az élet helyzeteivel szembenézni és elfogadni az elkerülhetetlen fájdalmakat. Bátorság nélkül a boldogságérzet mindvégig csak illúzió marad, egy szertefoszló délibáb… Egy bátor ember mindent meg tud mozgatni, hogy álmai teljesüljenek, s ezáltal boldog legyen!

Türelem – az elengedhetetlen jellemvonás

Mennyire boldogok a türelmetlen emberek? A válasz egyszerű… A türelmetlenség olyan sajátosság, ami képes elűzni a boldogság legkisebb szikráját is. Inkább tehát vegyünk mély lélegzetet és lazítsunk. Legyen türelmünk mindenhez. Tanuljuk meg elfogadni az előre nem látható dolgokat. Hagyjuk, hogy az élet megtörténjen. Ha képesek leszünk minderre, lassacskán a boldogság és a lelki nyugalom is ránk talál majd.

Hála – ami optimizmussal tölt el

Hálásnak lenni olyan, mint mikor észrevesszük a színeset a szürke között. Mikor meglátjuk a jót a rosszban, a szépet a csúnyában. Még ha a dolgok nem is mennek mindig a terv szerint, a hála segíthet észrevenni az élet igazi szépségét. Ha valaki rendelkezik a hála privilégiumával, nem jelenti azt, hogy eltűnnek a problémái, hanem csupán kevesebb helyet foglalnak el szívében, elméjében – életében. Ez pedig egyenes úton vezeti őt a boldogság felé.

Szeretet – legrövidebb út a boldogsághoz

Minél inkább kinyitjuk szívünket mások felé, annál boldogabbak leszünk. A szeretet segít szembenézni a félelmekkel és úgy elfogadni saját magunkat, ahogy vagyunk. Értékekkel és hibákkal együtt. Képzeljünk csak el egy derűs világot, szeretet nélkül. Lehetetlen, nemde? A szeretet a legrövidebb úton vezet a boldog élet felé.

Megbocsájtás – a múlt sebeinek gyógyszere

Nyitott szívvel, ösztönszerűen megbocsájtani, mindig boldogsághoz vezet. Akik nem képesek megszabadulni a múltbeli fájdalmaktól és túllépni a sebeken, akik lázadnak és bosszút ígérnek azoknak, akik valaha is megbántották őket, sosem lesznek képesek boldognak lenni. Akik nem képesek megbocsájtani, sosem lesz részük boldog pillanatokban, lelki békében és jólétben. Csak, ha képesek vagyunk elengedni a múlt fájdalmait, akkor fogjuk majd látni az élet által kínált lehetőséget minden lépésünkhöz, és átélni a boldogság érzését.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.