Koktél5 híres sportoló, akik a vegán étrend mellett döntöttek - Ez késztette...

5 híres sportoló, akik a vegán étrend mellett döntöttek – Ez késztette őket a változtatásra!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A legtöbb ember, mikor arra az elhatározásra jut, hogy áttér a vegán életmódra, szembesülnie kell, hogy sokféle, már megszokott fehérjeforrásnak búcsút kell intsen. Ilyen a tojás, húsok és a tejtermékek, melyek gazdag fehérjeforrások. De nem kell aggódni, a vegán étrendbe is beilleszthetőek olyan táplálékok, melyek mindenféle vitamin- és tápanyagszükségleteinket kielégítik.

Ezért sem meglepő, hogy számos híresség, sportoló, művész (és még sorolhatnám) teszi le voksát a vegán életmód mellett, hiszen teljesítményüket nézve semmiféle negatív hatással nem jár, és sokkal egészségesebb életet élhetnek. Lássunk is néhány sportolót, akik nem bánták meg, hogy a vegán életmód mellett döntöttek.

Venus Williams – teniszjátékos

Az amerikai Venus Williams már 7 egyéni és 14 páros Grand Slam bajnoki címet tudhat magáénak, ráadásul a méltán neves Wimbleton és Olimpiai bajnokságok többszörös győztese is. Összvagyonát körülbelül 95 millió dollárra becsülik, így testvére, Selena után, ő a második legtöbbet kereső női teniszjátékos.

Venus 2011-ben döntött a vegán életmód mellet, amikor Sjögren szindrómával diagnosztizálták és az orvosai ajánlották az étrendváltás. A Health magazinnak adott interjújában így nyilatkozott a vegánságot illetően: „Egyfajta autoimmun betegséget diagnosztizáltak nálam, de ennek ellenére szinten akartam tartani magam a pályán. Mikor először elkezdtem, rögtön beleszerettem abba, hogy a lehető legjobb módon táplálhatom a testem.” „Nemcsak a pályán segített, hanem úgy is éreztem, hogy jót dolgot teszek magamért.”

Lewis Hamilton – Forma 1-es pilóta

A négyszeres Forma 1-es világbajnok nem is olyan rég, 2017-ben kezdett vegán diétába. A Forbes szerint Hamilton a világ 10-ik legmegfizetettebb sportolója. Olyan multi cégekkel együttműködve, mint a L’Oreal, Mercedes, Puma stb. Hamilton tetemes vagyonra, egész pontosan 172 millió amerikai dollár körüli összegre tett szert.

Legutóbb a BBC-nek mesélt a vegán diétára való áttéréséről: „Az állattenyésztésből akármilyen hihetetlen is, de több szennyezés származik, mint az autók és repülők által kibocsájtott szennyező anyagokból, és ha jobban belegondolsz ez őrületes! A kegyetlenség szörnyű dolog, és én ezt nem szeretném támogatni!”

Scott Jurek – hosszútávfutó

Az amerikai származású ultramaratonista már 16 címet és számos egyéni csúcsot tudhat magáénak. Jurek egyetemi évei alatt tért át a vegán életmódra, látván édesanyja betegségének következményeit, ugyanis anyja szklerózis multiplexszel küzdött.

A sportoló a vegán diétában látta a családjában öröklődő betegség megelőzésének kulcsát. „Ha egy sportoló nincs megfelelően táplálva, képtelen teljesíteni. Ez egy teljes mértékben hosszútávra szóló döntés volt, nemcsak egy apró fellángolás.”

Jermain Defoe – futballista

A Bournemouth FC-ben és az angol nemzeti válogatottban játszó csatár a hetedik legjobb gól lövő a Premier League történetében a maga 150 góljával. Defoe összvagyona 20 millió dollár körülire tehető.

Defoe szerint a márciusi erőteljes visszatérését a vegán diétának köszönheti. Elmondása szerint nem jelentett számára nehézséget lemondani a húsról, tojásról és a tejtermékekről: „Semmi nehézséget nem tapasztaltam, mert tudtam, hogy a szerzett gólok kárpótolni fognak.”

Meagen Duhamel – páros műkorcsolyázó

Meagen Duhamel négyszeres világbajnok és olimpiai aranyérmes műkorcsolyázó. Karrierje során számos díjat bezsebelt, a 2014-es olimpián ezüstéremmel tért haza, és 2014 és 2015 között több nemzeti és nemzetközi bajnokságot is megnyert.

Meagen 2008-ban döntött a veganizmus mellett, miután elolvasott egy erről szóló könyvet, amit véletlenszerűen szúrt ki egy repülőtéri boltban. Miután befejezte a könyvet rögtön és egyből lemondott az állati eredetű táplálékokról. „Csak arra bírtam gondolni: Hűha, ez annyira érdekes. Másnap reggel felkeltem, kitakarítottam mindent a hűtőmből és azt mondtam minden tudni akarok a gabonákról, a gyümölcsökről és a zöldségekről.”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek