Holotropikum5 hihetetlen hatás: ez történik, ha nem eszel többé kenyeret!

5 hihetetlen hatás: ez történik, ha nem eszel többé kenyeret!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha úgy gondolod, hogy az új év éppen megfelelő alkalom arra, hogy sokkal egészségesebb életet élj, nagyon helyes. Viszont mielőtt teljes mértékben kiiktatnád a kenyeret és a szénhidrátokat az életedből, fontold jól meg a döntésed!

A szakértők szerint ugyanis nem minden kenyér káros, de valóban vannak olyan péktermékek, amelyekkel jobb, ha megszakítod a kapcsolatot.

Nézzük, milyen következménye lehet, ha többé nem eszel kenyeret:

1. Székrekedés alakulhat ki

A teljes kiőrlésű gabonák fontos rostforrások, a rost pedig támogatja a vércukorszint stabilizálását, csökkenti az elhízás, és a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát. A rostok segítségével megelőzhető a székrekedés.

2. Fokozódhat a cukor utáni sóvárgás

Mivel a kenyér energiával látja el a szervezetet, ha lemondunk róla, akkor más energiaforrás után fog sóvárogni a szervezet. Egy túlterhelt szervezet annak érdekében, hogy energiához jusson, elsőre valami édesség után fog sóvárogni. A mértékkel fogyasztott kenyér pedig nem hizlal annyira, mint a sok péksütemény vagy édesség.

3. Hangulatingadozás

A szénhidrátok szükségesek ahhoz, hogy elegendő szerotonin tudjon termelődni, ami fontos ahhoz, hogy kiegyensúlyozott legyen a hangulatunk. Ha teljesen kiiktatjuk a kenyeret és péktermékeket, akkor az érzelmi stabilitás is sérül.

4. Fáradtságérzet

A fehér kenyér helyett ajánlott teljes kiőrlésű búzából készült péktermékeket fogyasztani, ezek megfelelő energiával látják el a szervezetet. A rostban, vasban, magnéziumban gazdag kenyér jóllakottság-érzéssel tölt el, egész napra elegendő energiát biztosít.

5. Csökken a szervezet hidratáltsága

Ha egy pár napig nem eszünk kenyeret, egyből szembetűnő lesz, mintha fogytunk volna. Azonban ilyenkor a test nem a zsírból, hanem a víztartalékból veszít, ugyanis minden gramm szénhidrát háromszorosára duzzad meg a megkötött víz hatására.

Forrás: Eat This, Dr Phoenix, Whats Good

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek