Buddha üzenetein keresztül közelebb kerülhetünk a lelkünkhöz, jobban megérthetjük önmagunkat és a világ működését. Ezek az univerzális életleckék örökérvényűek, bármilyen élethelyzetben segítségünkre lehetnek.

1. ”Ha tetszik egy virág, letéped. Ha szeretsz egy virágot, naponta öntözöd”.

A szeretet tiszta, őszinte és természetes érzés. Akiket szeretsz, azokat nem bántod, és nem korlátozod semmiben. Nagy különbség van a feltétel nélküli szeretet és az elvárásokon alapuló, ego táplálta szeretet között.

2. “Három dolgot nem lehet sokáig rejtegetni: a Napot, a Holdat és az igazságot!”

Bármennyire is próbálod elrejteni az igazságot, előbb vagy utóbb ki fog derülni. Nem éri meg hamis életet élni, a boldogsághoz vezető út az őszinteségen át vezet.

3. “A belső béke belülről jön. Nincs amiért odakint keresd!”

Ha mindig a külvilágban keresed a békét, jó, ha tudod, a béke, és a megelégedettség benned van. Belül kell keresned, soha ne várd kívülről a boldogságot. A belső csend fogja megadni azt a választ, amit eddig nem hallottál a külső zajtól. A béke csak benned található meg.

4. “Nem létezik a boldogsághoz vezető út. Az út maga a boldogság”

Az életed ebben a pillanatban történik, most. Nincs olyan, hogy majd, ha ezt vagy azt elértél, majd boldog leszel. Mindig a jelen pillanatban kell boldog legyél, ez a boldogsághoz vezető út. Ez a te életed az örömeivel és a buktatóival együtt. Öleld át, szeresd, és élj teljesen, (ön)korlátozások nélkül.

Ne a boldogság legyen a végső cél, hanem az egész úton tartó megelégedettség.

5. “Senki sem fog megmenteni, csupán te tudod megmenteni önmagad.”

Senki sem tud megmenteni, és te sem tudsz senkit megmenteni. Te saját magadnak kell kiépítsd az utat.

Ez a te életed, és te magad kell élned. Senki nem élheti helyetted, senki nem tudja megváltoztatni a körülményeket, a szokásaidat, nem tud befolyással lenni az eseményekre. Ne várd, hogy valaki más tegyen boldoggá, és megoldja a problémáidat. Légy a saját megmentőd, bízz magadban, és éld az életed.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.