Kuriózum5 élelmiszer, ami a szavatossági idő lejárta után is fogyasztható

5 élelmiszer, ami a szavatossági idő lejárta után is fogyasztható

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nemrég írtunk arról, hogy az EU bizonyos élelmiszerek esetében fontolgatja a szavatossági idő feltüntetésének mellőzését, mivel azok annak lejárta után is nyugodtan fogyaszthatók.

Fotó: liveglutenfree.com
Fotó: liveglutenfree.com

A döntéshozók szerint a szabályozás által csökkenne a kukába kidobott élelmiszerek mennyisége. Az alábbiakban öt olyan élelmiszerről lesz szó, amelyek nyugodt szívvel fogyaszthatunk akkor is, ha túl vannak már a szavatossági időn.

Tej: amennyiben hűtőben tároljuk, egy hét után is fogyasztható. Amennyiben különös íze, szaga van, akkor természetesen dobjuk ki.

Tojás: három hétig is kibírja. Ha alaposan bevásároltunk tojásból, és a jelzett határidőig nem fogyott el, ne dobjuk el rögtön, hisz sokkal tovább fogyasztható, mint ahogy azt a tojáshéjon írja. Inkább készítsünk egy omlettet.

Kenyér: elméletileg egy hétnél tovább nem bírja, de fagyasztóban tartva félévig is eláll.

Üdítők: ha nem bontjuk ki és hűtőben tároljuk, az üdítők egy év után is fogyaszthatók. A csomagoláson található felirat a tartalom frissességére, és nem a fogyaszthatóságra vonatkozik.

Túró: hűtőben tartva három hónap múlva is ehető, még akkor is, ha penészfoltok jelennek meg rajta. Egyszerűen kaparjuk le, és együnk egy jóízűt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek