Holotropikum5 egészségügyi tünet, amit a férfiak sosem hagyhatnak figyelmen kívül!

5 egészségügyi tünet, amit a férfiak sosem hagyhatnak figyelmen kívül!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A férfiak hajlamosabbak arra, hogy jobban elhanyagolják az egészségüket, mint a nők. Még, ha úgy is érzik, hogy valami nincsen rendben, inkább a homokba dugják a fejüket, és abban reménykednek, hogy majd csak megoldódik magától a probléma.

Ha az alábbi néhány tünetet észleled, mindenképp fordulj szakemberhez, ne hanyagold el a problémát!

1. Egy dudor, ami nem akar elmúlni

Leginkább borotválkozás közben szoktak szembesülni a férfiak ezzel a problémával. Akár a nyakon, állon, áll alatt, fejen, fül mögött találsz egy kis, múlni nem akaró, sőt, akár növekedő kidudorodást, keress fel vele egy szakembert. Nem kell egyből a legrosszabbra gondolni, de azért mindenképp jobb, ha ránéz egy orvos.

2. Vizelési problémák

Ez az egyik leggyakoribb probléma a férfiak körében, főleg 50 éven felül, viszont, míg nem lesz nagyon kényelmetlen, hajlamosak inkább nem beszélni a dologról. Ha gyakori vizelési ingerre ébredsz fel éjszakánként, amit akár szűnni nem akaró fájdalom is kísér, keress fel egy szakembert. A tünetek a felfázástól, a prosztata-, vagy a veseproblémákig sok mindenre utalhatnak, ne hanyagold el magad.

3. Problémák a hálószobában

Ha még alig vagy 40 éves, és erekciós problémákkal küzdesz, keress fel egy szakembert. A problémát okozhatja a dohányzás, a mértéktelen alkoholfogyasztás, szív-, és érrendszeri problémák, eltömődött artériák, rossz vérkeringés, a stressz, szorongás, munkahelyi-, vagy családi problémák. A negyven év feletti férfiak kb. egynegyede szembesült már ilyen problémákkal.

4. Ingerlékenység

Gyakran vagy dühös, ingerlékeny, gyorsan felkapod a vizet látszólag kis problémákon is? Ezek akár a depresszió tünetei is lehetnek, de az is megtörténhet, hogy a B12- vagy D-vitamin szinted túlságosan alacsony.

5. Állandó köhögés

A négy vagy több hétig tartó száraz köhögés, és nehéz nyelés esetén fel kell keresni egy szakembert. A tüneteket okozhatják különböző nyelőcső-betegségek, asztma, tüdőrák, szívelégtelenség, reflux, de akár a hosszú ideje tartó stressz jelei is lehetnek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek