Holotropikum5 „egészséges” szokás, amelyek valójában ártanak a szervezetednek

5 „egészséges” szokás, amelyek valójában ártanak a szervezetednek

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Manapság rengeteg forrás áll a rendelkezésünkre, ha egészséges szokások elsajátításáról van szó, többek között a közösségi oldalakon is rengeteg információt találunk, ezért azt hihetjük, hogy mindent tudunk az egészséges életmódról. De nem ritka, hogy az emberek azt hiszik, jó döntéseket hoznak, miközben valójában inkább ártanak a testüknek.

Az alábbiakban 5 olyan szokást ismerhetsz meg, amit egészségesnek gondolhatsz, de valójában többet árthatnak a szervezetednek, mint amennyit használnak.

1. Minden cukor kiiktatása az étrendből

Nem minden cukor egyforma. Nagy különbség van a hozzáadott cukor és a természetben előforduló cukor között. Míg a túlzottan feldolgozott élelmiszerekben, például a süteményekben, tortákban, cukorkákban és üdítőkben található hozzáadott cukrot mindenképpen korlátozni kell, a friss gyümölcsökben található, természetes módon előforduló cukornak megvannak a maga előnyei, és ezeknek az étrendünk mindennapos részét kell képezniük.

2. Kizárólag az étrendünkre koncentrálunk

Ha kizárólag az étrendünkre koncentrálunk, azzal nagy hibát követünk el. A megfelelő élelmiszerek ugyan valóban az egészséges életmód alapjai, de vannak más tényezők is, amelyekre szintén figyelni kell. Ide tartozik az elegendő alvás, a stressz csökkentése és a rendszeres testmozgás is.

3. Megszabjuk a diéta határidejét

Ne korlátozd magadat 2 hetes vagy 30 napos diétákkal. Egy diétának nem szabad, hogy lejárati ideje legyen, sőt, nem szabad rá diétaként gondolni.

Az egészséges étrend egy életen át tartó folyamat, még ha néha meg is engedjük magunknak, hogy egy kissé eltérjünk attól. De semmiképpen sem szabad olyasminek lennie, amit egy megszabott ideig követünk, aztán teljesen lemondunk róla.

4. Ha megfogadunk minden tanácsot, amivel a közösségi médiában találkozunk

Nagy hiba minden tanácsot megfogadni, amivel a közösségi oldalakon találkozunk. A TikTok és az Instagram tele van a legújabb divatőrületekkel és trendekkel, de a legtöbb felhasználó, aki ezeket terjeszti, egyáltalán nem rendelkezik megfelelő ismeretekkel. Ha táplálkozási tanácsokra van szükségünk, forduljunk képzett dietetikushoz, akinek megvannak a szükséges tudományos ismeretei a területen.

5. Minden szénhidrát kiiktatása az étrendből

A szénhidrátok kiiktatása az étrendből nem jó megoldás. A szakértők szerint fel kell hagynunk azzal, hogy a szénhidrátokat a legnagyobb ellenségeinkként kezeljük. Valójában ezek a szervezet, különösen az agy kedvenc energiaforrásai.

Ahelyett, hogy teljesen kiiktatnánk az étrendünkből, válasszunk olyan szénhidrátokat, amelyeknek magasabb a rosttartalma, mint például a teljes kiőrlésű kenyér, az árpa, a kinoa és a hüvelyesek. Ráadásul minél inkább próbáljuk kerülni a szénhidrátokat, annál jobban kívánjuk azokat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek