Kuriózum5 dolog, amit nem tudtál az intuícióról: mikor ajánlott az intuícióra hallgatni?

5 dolog, amit nem tudtál az intuícióról: mikor ajánlott az intuícióra hallgatni?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Biztosan már számtalanszor kerültél olyan helyzetben, amikor arra gondoltál: “bárcsak az intuíciómra hallgattam volna”. De honnan tudhatod, hogy mikor kell a megérzéseidre hallgatni, és mikor inkább az észszerű gondolkodást választani?

Van néhány fontos dolog, amit nem árt tudni az intuícióról, hogy végül helyesen tudj dönteni!

1. Az intuíció nem a testtől és elmétől független dolog

Bár az intuíció titokzatosnak tűnhet, nem a semmiből jön, hanem a testben végbemenő nagyon összetett folyamatok eredménye. Szoros összefüggésben áll a testtel és az elmével.

2. Az intuíció fizikai érzetek formájában is jelentkezhet

Az összes belső szerv szoros kapcsolatban áll az aggyal, így az idegsejtek által feldolgozott érzetek fizikai szinten is érezhetőek.

Az intuíciód nem csak egy belső hang, hanem megnyilvánulhat úgy is, hogy “pillangókat érzel a gyomrodban”. Ez lehet kellemes érzés, vagy éppen ellenkezőleg, egy kellemetlen, veszélyt hirdető érzés, de akár izzadás, légzési nehézség, bizonytalanság formájában is jelentkezhet. Ha gyakran érzel ehhez hasonló jeleket, akkor ajánlott lenne jobban figyelned a testi érzeteken keresztül küldött üzenetekre.

3. Az intuíció néhány már meglévő mintát követve jelez

Az intuíciód a már meglévő mentális minták alapján szól hozzád, amelyeket gyermekkorod óta formáltál.

Például, ha a múltban egy férfi bántalmazott vagy veszélybe sodort, a megérzésed azt súghatja, hogy maradj távol ettől a férfitól, még akkor is, ha egy adott helyzetben jóindulatúnak tűnik. Miért? Mert egy bizonyos ponton az ilyen típusú emberek bántanak téged, és az intuíció megpróbál megvédeni.

Ajánlott bizonyos extrém helyzetekben a megérzéseidre hallgatni, főleg, ha veszélyt jeleznek. Ha azonban úgy érzed, hogy nem sürgős döntést hozni, esetleg átgondolhatod a megérzéseidet.

4. A szorongó kötődés olyan jeleket adhat, amelyek összetéveszthetők az intuícióval

Az intuíció megjelenhet “hang” vagy fizikai érzések formájában. De mi történik, ha hajlamos vagy a szorongásra, vagy a szorongó kötődésre?

Ilyen esetben nehezebb eldönteni, hogy mikor hallgass az intuíciódra. Ami intuíciónak tűnik, az valójában a szorongásra adott konkrét fizikai válasz lehet. Pontosabban az érzés, hogy jobb lenne visszavonulni, visszautasítani, elmenekülni. Ilyenkor próbálj megnyugodni, mélyen lélegezni, kapcsolódj a testedhez, és adj magadnak időt a reagálásra.

5. Ha az intuíció egy intenzív érzelmi pillanatban jön, ajánlott egy kicsit várni

Mikor hallgass az intuíciódra? Amikor ki akar szabadítani egy potenciálisan veszélyes helyzetből, és amikor úgy érzed, ez segít a jó döntés meghozatalában. Mikor ne hallgass rá? Alapvetően akkor, amikor úgy érzed, hogy nagyon távol áll attól, amit szeretnél, a berögzült minták vagy a szorongás miatt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek