Koktél5 csodás könyv, amit ha elolvasol, megváltozik az életed!

5 csodás könyv, amit ha elolvasol, megváltozik az életed!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A legfontosabb az életben, hogy egymást inspiráljuk, mégpedig pozitív szemlélet révén, így évről évre a világ egy sokkal jobb hellyé válhat.

Most 5 olyan könyv következik, amely az életről alkotott felfogásodat gyökeresen megváltoztathatja.

1. Sun-Ce: A háború művészete

A könyv amellett, hogy a kínai műveltség egyik megkerülhetetlen alapműve, egyben nagyon fontos hadtudományi alkotás is, amelynek üzenete, tanulsága ma is érvényes, így bárki megtalálhatja a megoldást a problémáira, hiszen a mű közel 5 ezer írásjegyet tartalmaz.

A könyv keletkezését a Krisztus előtt 5. századra teszik, amikor a kínai katonaság, hadsereg gyökeresen megváltozott. A könyv leginkább azokkal a ma is aktuális problémákkal foglalkozik, mint a hatalom és az egyén viszonya, a politika és a hadügy közötti kapcsolat, vagy éppen az emberi jogok.

2. Orson Scott Card: Végjáték

Bolygónkat egy földönkívüli faj támadta meg. Az emberi faj túléléséhez egy katonai csodafegyverre van szükség, ami végérvényesen leszámol majd az idegen betolakodókkal.

De kit tudna segíteni?

Ekkor jön a képbe Ender Wiggin, aki egy zseni, könyörtelen és taktikus játékos, hős, akit már gyerekkorában erre a feladatra képeztek ki. Minden katonai gyakorlatot sikeresen megoldott, de ez most nem teszt, hanem éles bevetés.

Vajon a nyomás megtöri Ender-t? Miként fog tudni teljesíteni valódi harci helyzetben?

3. Stephen R. Covey: A kiemelkedően eredményes emberek 7 szokása

Ez a könyv megváltoztatja az önmagadról alkotott képet, hiszen ezt a szerzeményt tartják a 20. század legbefolyásosabb könyvének, mert azokat a problémákat boncolgatja, amelyekkel az emberek nap mint nap szembesülnek.

“Nagyon fontos könyv. Azok az elvek, felvetések, ami szerint egy vezetőnek, igazgatónak irányítania kell a vállalatot és a beosztottjait, rendkívül hasznosak és tanulságosak. Az üzletemberek kézikönyve ez a szerzemény” – véli Nolan Archibald, a Black &Decker elnöke.

5 csodás könyv, amit ha elolvasol, megváltozik az életed!

4. Napoleon Hill: Gondolkozz és gazdagodj!

A könyvből kiderül, hogy miként tudsz majd meggazdagodni. Megtudhatod, hogy miként kezdhetsz neki a terv kidolgozásának, amit ha sikerül megvalósítanod, valóban gazdagabbá, boldogabbá, elégedettebbé válhatsz.

Jó pár évvel ezelőtt Andrew Carnegie, aki a világ egyik leggazdagabb embere volt, megvendégelte Hill-t, aki ott halott először a siker nagy titkáról, így később ebből az indíttatásból kezdett el dolgozni a siker filozófiájának a megalkotásán.

A könyv 1937-ben látott napvilágot, és hihetetlen sok példány kelt el belőle. Ha elolvasod ezt a könyvet, jobban meg fogod érteni, hogy miért vannak sikeres emberek, és miért vannak olyanok, akik keményen, kitartóan dolgoznak, mégsem tudnak egyről a kettőre jutni.

5. Steven Johnson: Ahonnan a jó ötletek jönnek!

A jó ötletek inspirálnak, felvillanyoznak, és arra késztetnek, hogy fejlődj, légy jobb, találj ki valami teljesen újat, egyedit, szokatlant, ami forradalmasíthatja a technológiát, vagy bármelyik területet az életben. Steven Johnson azt kutatja, hogy hogyan jönnek a jó ötletek, miből születnek meg a remek gondolatok.

A szerző hét kulcsfontosságú kérdés köré építi a könyvét. Érdekes, izgalmas olvasmány.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek