Mindez mára már cseppet sem tűnik alaptalannak, ugyanis számos bizonyíték támaszthatja alá, hogy valami több és nagyobb létezik a saját valóságunk mellett.

Az alábbiakban ezeknek az érdekes bizonyítékoknak, elméleteknek járunk utána, hiszen valamilyen szinten ez a téma mindannyiunkat megmozgat. Egy biztos, egyelőre semmi sem fekete vagy fehér, de ezen elméletek mentén nyugodtan el lehet elmélkedni, hogy mi van ha valóban több világ, több univerzum, több valóság létezik egyszerre, csak mi egyelőre oly keveset tudunk ezekről?

1. A negyedik dimenzió

A három jól ismert dimenzióval mindenki nagyjából tisztában van, viszont a fizikusok már a negyedik, illetve az ötödik dimenziót is egyre részletesebben képesek beazonosítani. Az idő mindenképp a tudománynak dolgozik, ugyanis napról napra egyre több információ lát napvilágot a „többi dimenziót” illetően.

2. A Nagy Hadronütköztető

Ez a lenyűgöző és nehezen felfogható technológia lehet az emberiség jövője. Dióhéjban összefoglalva a világ legnagyobb és legerőteljesebb részecskegyorsítójáról van szó. Az ütköztető által produkált eredmények tükrében a szakértők joggal feltételezik egy esetleges másik valóság létezését.

3. A Kétrés-kísérlet

A nagy sajtóvisszhangot keltő kísérletről már több forrásból is hallhattunk. A kvantummechanika egyik fontos kísérlete a kétrés-kísérlet, amely a fény kvantumjaival, a fotonokkal foglalkozik. Lényege pedig az, hogy alátámasztja a fény hullám és részecske tulajdonságait, ami egy teljesen új értelmet adhat a valóságunknak.

4. Paranormális történések

Ma már nem telik el úgy nap, hogy a Föld valamely pontjáról ne jelentenének valamilyen furcsa és megmagyarázhatatlan jelenséget. Hallhattunk már furcsa hangokról, fényekről, élményekről, találkozásokról, űrlényeknek vélt alakokról és még reggelig sorolhatnánk a megmagyarázhatatlannak tűnő jelenségek sorát. Ezekre általában kétféle reakció születik: egyik, amely a fizika, kémia törvényeivel próbál logikus magyarázatot találni az adott dologra, és a másik, amely eljátszik a gondolattal, hogy mi van, ha mégsem a Föld lakói az egyedüliek…?

5. Megmagyarázhatatlan ősi leletek

Lehet a tudomány akármilyen fejlett és lehetnek a szakértők akármilyen felkészültek, manapság még mindig vannak olyan megmagyarázhatatlan ősi leletek, amelyekre nem tudnak pontos magyarázattal szolgálni az illetékesek.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.