Holotropikum4 tipp, hogy egészséges őszben legyen részed

4 tipp, hogy egészséges őszben legyen részed

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Már érezhető reggelenként a hideg, csípős őszi szél. Az esték pedig csak úgy hirtelen hűlnek le. Beköszöntött az ősz.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Lassan-lassan a nyári ruhák, a fürdő kellékek bekerülnek a szekrények mélyére. Itt az ideje a csukott cipőnek, szélkabátnak és különböző melegítő ruháknak. Ugyancsak ez az az évszak, ami a legtöbb hűléses beteggel szolgál az orvosok számára. De ezt elkerülhetjük. Íme, hogyan:

  • Ne hagyd abba a nyári edzéseidet: az ősz beköszöntével, minden csepp esővel és hideggel csökken a kedv, hogy bármilyen szabadtéri aktivitást végezzünk. Ne hagyjuk, hogy a hideg, az eső és a sötétség elkedvtelenítsen minket. Előnye is van a sportolásra nézve a hideg évszaknak, hiszen a kevesebb izzadság jobb, mert kisebb az esélye a dehidratáltságnak. Fontos szempont, hogy kellően melegítsünk be minden szabadtéri tevékenység előtt.
  • Fontos az étkezés: valóban igaz, hogy ebben az időszakban hajlamosak vagyunk a gyarapodásra. Ennek az az oka, hogy nyáron hajlamosabbak vagyunk az egészséges étkezésre, a sok gyümölcs és zöldség miatt. Ugyanakkor a nyári sportolás folyamatos abbahagyása is közrejátszik ebben. Törekedjünk arra, hogy kihasználjuk a szezonális gyümölcs-zöldség piacot. Az ősz a kerti betakarítás időszaka, ezért rengeteg olyan egészséges dolgot lehet kapni a piacokon, amiket nyáron nem.
  • Hogyan segítsük az immunrendszerünket: nemcsak a rendszeres kézmosással tudjuk elkerülni az őszi szezon nagy grippe járványait. Nagyon fontos, hogy a szervezetünk rendszeresen kipihenhesse magát. Ez ugyanis pont úgy segít az immunrendszernek, mint a C-vitamin dús étrend. A napi 7-8 óra alvás nagyon hatásos és kellemes módja szervezetünk karbantartásának. Ugyanakkor, ha szervezetünk jó formában van a sportolásnak köszönhetően, akkor az immunrendszerünk ezt biztosan tükrözni fogja.
  • Iskola: a szülők számára a legmegerőltetőbb kihívás a gyerekek őszi iskolakezdése. Az augusztusi nyaralások után a szülő is kezd a munkában, a gyerekek is az iskolában. A gyerekeket fel kell készíteni a tanévkezdésre, be kell vásárolni. De fel a fejjel, soha ne hagyjuk, hogy összecsapjanak a hullámok a fejünk fölött. Mindig meg lehet találni a legjobb megoldást.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek