Kuriózum4 kérdés, amelyek akár egy haldokló párkapcsolatot is megmenthetnek!

4 kérdés, amelyek akár egy haldokló párkapcsolatot is megmenthetnek!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Valamiért a legtöbb kapcsolatban a megfelelő kommunikáció jelenti a legnagyobb kihívást a felek számára. Még a legbeszédesebb, legőszintébb és legnyíltabb emberek is bajba kerülnek, ha egy kapcsolat keretein belül kellene szavakba öntsék az épp aktuális gondolataikat.

A legtöbb kapcsolat sajnos pont emiatt vérzik el: a hiányos és szegényes kommunikáció miatt. De nem csak az egymás közötti kommunikáció kulcsfontosságú, hanem az önmagunkkal folytatott eszmecsere is, hiszen honnan tudnánk, hogy mit várunk el egy kapcsolattól és a másik féltől, ha még az önmagunk igényeivel és gondolataival sem vagyunk tisztában.

A szerelem nem könnyű dolog, folytonos erőfeszítést igényel mindkét fél részéről. Ha úgy érzed válságba kerül a kapcsolatotok ideje életbe léptetni a mentőtervet. És mint minden akciónál, a kapcsolatotok megmentésénél is az első lépés a nyílt és kölcsönös kommunikáció. És hogy hogyan fogj mindehhez? Csupán a soron következő 4 kérdésen kell végigzongoráznotok ahhoz, hogy rájöjjetek van-e jövőtök egymás mellett, vagy ideje újratervezni az életeteket.

4 fontos kérdés, amelyet minden párnak meg kell vitatnia, ha a kapcsolatuk válságba kerül:

1. Hogyan juthatunk túl a kialakult helyzeten?

Ha valami rossz történt a párkapcsolatban, akkor erőltetéssel semmire sem fogtok menni. Az sem fog működni, ha a vétkes fél valahogy bocsánatot kér a sértett féltől és úgy tesztek, mintha semmi sem történt volna, mert előbb-utóbb úgyis megint felszínre kerülnek a sérelmek és kezdődik az egész vitatkozás elölről. Le kell ülni és meg kell beszélni, hogy ki mit kellene változtasson ahhoz, hogy ezen a kritikus pontos teljes mértékben túl tudjatok jutni.

2. Mit tehetek én, hogy jobbra forduljanak a dolgok?

Ha valami zavarja a partneredet, de te mégsem tudsz rájönni, hogy micsoda, akkor kérdezz rá bátran. Lehet, hogy ez óriási erőfeszítésbe kerül, de csakis ez segíthet. Az is megeshet, hogy nem fog tetszeni a válasza, de csak úgy tudsz bármin is változtatni, ha tudod mi a probléma forrása.

3. Van valami, ami kifejezetten idegesít?

Ezzel a célzott kérdéssel egyből megtudhatod, ha a párodnak bármi problémája van akár veled, vagy akár a kapcsolatotokkal. Hagyd, hogy kiöntse a szívét és a gondjait, aggályait. Ne féljetek egymással beszélgetni, hiszen kivel lehetne jobbat beszélgetni, mint azzal, akit szívből szeretsz.

4. El tudod magyarázni úgy, hogy jobban megérthessem?

Ha bármi is homályos  egy kicsit, kérdezz rá. Mindkettőtök érdeke, hogy az információ mihamarabb célba találjon, hogy elindulhassatok a kapcsolatotok javításának útján. Gátlások és félelmek nélkül kérdezzetek rá a legkényesebb témákra is, és próbáljatok meg nem megsértődni minden egyes kicsi apróságon.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek