Holotropikum3 vadonatúj tanulmány, ami a C-vitamin preventív erejét bizonyítja. Nem kell sok...

3 vadonatúj tanulmány, ami a C-vitamin preventív erejét bizonyítja. Nem kell sok ezer milligramm, már pár száz is hat!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A C-vitamin 3 legfontosabb jótékony hatása!

Köztudott tény, hogy a C-vitamin, az egyik legfontosabb vitamin a szervezet számára. Azonban nem mindenki van tisztában ezzel, ezért a rengeteg C-vitamin készítmény ellenére, a lakosság többsége nem szed eleget az említett vitaminból.

Pedig a C-vitamin rendszeres használatával sok betegség előzhető meg.

1. Védi a szívet

A Harvard Egyetemen végzett kutatás során 16 évig, 85 ezer nő étrendjét kísérték figyelemmel. A szakértők azt vették észre, hogy aki C-vitaminban gazdag ételeket fogyasztottak, annak 27 százalékkal volt kisebb a szívroham előfordulásának esélye.

Azt is megállapították, hogy akik C-vitamin készítményeket szedtek, nagyobb védelemben részesültek, azokkal szemben, akik csak C-vitaminban gazdag ételeket ettek.

De mennyi C-vitamint kellene szednünk, ahhoz, hogy megvédjük a szervezetünket, ezáltal a szívünket? Sok szakértő szerint az ajánlott napi dózis, azaz 90 milligramm férfiak, 75 milligramm nők esetében megvéd a skorbuttól, de nem fedezi elegendően a napi szükségletet.

A szakértők arra jutottak, hogy egy felnőtt férfi és nő szervezet akár napi 400 mg C-vitamint is igényelhet. Számos kutatás szerint a C-vitamin akkor fejti ki a legjobb hatását, ha hatszor nagyobb dózisban szedjük, mint az eddig ismert és ajánlott napi dózis.

2. Segíthet a rák megelőzésében

Főként a tüdőrákot, amely mindenképp a vezető daganatos betegségek közé sorolható. Különösen a dohányzó emberek kellene több C-vitamint fogyasszanak, mert átlagosan az ő szervezetükben 35 mg-al kevesebb C-vitamin található.

A Kalifornia Egyetem kutatásából derült ki, hogy a C-vitamin antioxidáns hatásának köszönhetően semlegesíteni tudja a szabadgyököket, ezért a gyomorrákkal szemben is véd, de óv a Helicobacter pylori kórokozó által okozott gyomorfekélyekkel, bélbántalmakkal szemben is.

3. Segít a szürkehályog megelőzésében

Egy tanulmány szerint, azok, akik naponta 300 mg C-vitamint visznek be a szervezetükbe, esetükben akár 75 százalékkal is csökkenhet a szürkehályog kialakulásának esélye. Ez azért lehetséges, mert a C-vitamin képes védelmet nyújtani a szemet érintő káros UV-sugarakkal szemben, így jóval kisebb lehet az esélye annak, hogy szürkehályog alakuljon ki.

A szakértők szerint naponta 200-400 mg C-vitamint érdemes bejuttatni a szervezetbe.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek