Kuriózum3 lecke, amit meg kell tanulnod, hogy a múltbeli fájdalmad ne befolyásolja...

3 lecke, amit meg kell tanulnod, hogy a múltbeli fájdalmad ne befolyásolja a jövődet

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ne hagyd, hogy a korlátozó hiedelmek irányítsák az életedet.

A múlt elengedése az első és legfontosabb lépés a gyógyulás felé vezető úton. Ehhez alapvetően 3 fontos leckét kell megtanulnunk, hogy továbbléphessünk, és megtalálhassuk a boldogságot.

3 lecke, amit meg kell tanulnod, hogy a múltbeli fájdalmad ne befolyásolja a jövődet

1. A múltbeli történeteid olyanok, mintha a gyerekeid lennének

Mindazok a történetek, amik a múltad részét képezik, a te saját alkotásaid, és amikor létrehozunk valamit, az egónk büszke rá, mintha az a saját gyerekünk lenne. Ha elengednéd ezt a történetet, az olyan lenne, mintha magára hagynád a gyerekedet. Ezért aztán tápláljuk és védelmezzük azt, még akkor is, ha ez egyáltalán nem válik hasznunkra.

Az olyan mindfulness gyakorlatok, mint a meditáció vagy a naplóírás segíthetnek abban, hogy különválaszd a valódi énedet az egódtól, és lehetővé teszik, hogy meglásd, mik azok a fölösleges dolgok, amikhez az egód ragaszkodik.

2. A múltbeli szívfájdalomban mindig rejlik valami jó is, ha képes vagy meglátni azt

Mindig, minden helyzetről kialakulhatnak különböző, gyakran egymásnak ellentmondó történetek. Bármi is történt, te magad döntöd el, mire összpontosítasz, és hogy meséled el a saját történetedet.

Amikor eljutunk arra a pontra, ahol felismerjük, hogy nem minden rólunk szól, és a tapasztalatainkkal segíthetünk másoknak, lemondunk az önpusztító narratívákról, amikben az áldozat szerepében tűnünk fel, és hagyjuk, hogy a megszerzett élettapasztalatok vezessenek bennünket az utunkon.

Nem számít, milyen múltbeli tapasztalataid vannak, ezek mind a jó eszközei lehetnek, ha úgy döntesz, hogy megfelelően használod azokat.

3. Csak azért, mert valami igaz volt a múltban, még nem kell a jelenben is feltétlenül annak lennie

A múltad csak azt mondhatja el, hogy mire voltál képes akkoriban, az életed egy adott szakaszában. Azt nem tudja megmondani, mire vagy képes most, vagy mit érhetsz el a jövőben. Ha felnőttként találkozol egy problémával, az 5 éves kori önmagad segítségét kérnéd? Amikor hagyod, hogy a korlátozó hiedelmeid irányítsanak, lényegében olyan, mintha hagynád, hogy egy rémült, 5 éves kisgyerek vegye át az irányítást.

De a múltbeli éned nem képes arra, amire te itt és most, a jelenben képes vagy. Ne hagyd, hogy a múltbeli félelmek megbénítsanak és megakadályozzanak abban, hogy továbblépj. A harag, a szégyen, a neheztelés, a bűntudat és a megbánás csak korlátoznak, és nem hagyják, hogy éld az életedet.

Ha olyan munkát végzel, amit utálsz, nem mersz kilépni egy mérgező kapcsolatból, nem tudsz lemondani egy önpusztító szokásáról, az azt jelenti, hogy egy múltbeli történet, amit elhitettél magaddal, irányítja az életedet. Ahhoz, hogy változtatni tudj, magad mögött kell hagynod a múltat.

Azt mondják, a boldogság választás kérdése. De ha ez valóban ilyen egyszerű, miért ragaszkodnánk valamihez, ami nem szolgálja a javunkat, ami nem tesz boldoggá? Könnyen megrekedhetünk a korlátozó hiedelmek csapdájában, de ha tudatosan odafigyelünk erre, lehetőségünk van elgondolkodni és változtatni ezeken.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek