A Vénusz a Bak jegyében előtérbe helyezi a földi valóság, az értékek és az erőforrások fontosságát. A hiú ábrándok kergetése helyett, itt az ideje szembenézni a valósággal, és a konkrét cselekvésnek.

Ez az időszak arra hívja fel a figyelmet, hogy azzal foglalkozzunk, amihez a legjobban értünk, és ehhez az égiek támogatását most maximálisan megkapjuk.

Próbáljunk egy kicsit két lábon állni a földön, ne bízzunk vakon mindenben és mindenkiben, próbáljunk ráérezni, hogy ki az, akire támaszkodhatunk, és akivel közös értékeket képviselünk. Legyünk óvatosabbak az anyagiakkal kapcsolatban, fontoljuk jól meg, hogy mire költünk, és nem árt egy kicsit a takarékosságra is koncentrálni. Próbáljunk hosszútávon gondolkozni, minden kis megtett lépés számít.

Vegyük csak számba a romantikus, baráti, kollegiális és rokoni kapcsolatainkat, gondoljuk át, hogy mit tehetünk meg, hogy ezek tökéletesebben működjenek, melyek azok az erősségek, amelyek most a javunkat szolgálják. A Vénusz a Bak jegyében arra figyelmeztet, hogy egyetlen rossz kapcsolat sem éri meg a felesleges energiabefektetést. Február 1-ig kapunk időt arra, hogy felépítsük vagy megszüntessük a korlátainkat, elhatárolódjunk attól, ami már nem szolgálja a javunkat.

A Vénusz a Bak jegyében az integritás próbája is, most választ kapunk arra, hogy mennyire tudunk kiteljesedni a kapcsolatainkban, és hogyan tudjuk felhasználni erőforrásainkat. Gondoljuk át, hogyan tudunk változtatni, javítani a dolgokon, annak érdekében, hogy szilárd és tartós alapra helyezzük az életünket. Rá fogunk jönni, hogy nem éri meg elhamarkodottan dönteni, és a kapkodás, a gyors eredmények helyett inkább a tartalomra és a minőségre koncentrálunk.

Fontos helyet foglal el ebben az időszakban a felelősségvállalás, álmainkért, vágyainkért, világlátásunkért, sikereinkért, kudarcainkért, rá fogunk jönni, hogy mennyi mindent megtehetünk a saját boldogságunk érdekében. A Vénusz a Bak jegyében azt is jelenti, hogy tudomásul vesszük, hogy mi irányítunk, mi vagyunk a saját alkotásunk forrása, mint felnőtt egyének, akik saját döntéseket hoznak, még akkor is, ha néha úgy tűnik, hogy mások viselkedése diktálja az ütemet.

Most nem fog a szánkba hullani a sült galamb, mindenért keményen meg kell dolgozni, a dolgok nem fognak önmaguktól elrendeződni. Életünk minden területén sokkal nagyobb fegyelemmel és alázatossággal kell viselkednünk. Aki dolgozik, nem pazarolja az idejét, és nem várja meg, hogy valaki más megoldja a problémáját, az könnyen a csúcsra érhet.

Néha úgy fogjuk érezni, hogy nem vagyunk elég jók, és ehhez bizony társul majd a szomorúság, az elnyomottság és a magány érzése is. A legjobb az lenne, ha nem hasonlítgatnánk magunkat állandóan másokhoz, hanem a saját utunkat járnánk. Ne kívülről várjuk a változást és a támogatást, hanem tegyük meg a szükséges lépést, hogy az életünk egy más irányt vegyen.

A Vénusz a Bak jegyében jobb áttekinthetőséget, érzelmi mélységet és szervezettséget/tisztaságot hoz, ezek a dolgok feltétlenül szükségesek egy ilyen zűrzavaros időszakban.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.