Kuriózum200 nebraskai farmer maradt csendben egy árverésen, hogy egy fiatal férfi visszavásárolhassa...

200 nebraskai farmer maradt csendben egy árverésen, hogy egy fiatal férfi visszavásárolhassa családja földjét

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A történet néhány évvel ezelőtt terjedt el az interneten, és néha azóta is felbukkan, arra emlékeztetve bennünket, hogy ha együttműködünk, szinte bármire képesek lehetünk. Bár a történet eredete kissé homályos, a tanulság annál világosabb.

David egész életében mezőgazdálkodással foglalkozott. Generációk óta az egész családja farmerként élt ugyanazon a 80 hektáros birtokon, amíg néhány évvel ezelőtt a birtok egy távoli rokon tulajdonába jutott, aki nem a család érdekeit tartotta szem előtt, így David családja mindent elveszített.

Ők azonban nem adták fel. Tudták, hogy a farm előbb-utóbb újra eladásra kerül, méghozzá valószínűleg egy aukción, és elkezdtek gyűjteni rá, hogy egy napon visszavásárolják a családi birtokot. Néhány évvel később, amikor a föld valóban árverésre került, David és az édesapja azzal az elhatározással indultak az aukcióra, hogy visszaszerzik azt a családjuknak, bár tisztában voltak vele, hogy ha mások is licitálnak, erre nem sok esélyük van.

Amikor megérkeztek az árverésre, már 200 másik farmer várakozott, és ők szinte biztosra vették, hogy ekkora verseny mellett, abból a kevés pénzből, amit sikerült félretenniük, nem tudják visszavásárolni a birtokot.

Amikor a kikiáltó meghirdette a birtokot, elsőként tettek rá ajánlatot, aztán lélegzetvisszafojtva várták, hogy mi történik. Legnagyobb csodálkozásukra azonban senki nem próbálta meg túllicitálni őket, és nem azért, mert a föld nem érte volna meg az árát.

Mint kiderült, a 200 gazda előzőleg megállapodott, hogy nem licitálnak a birtokra, és nem állnak a család útjába, hogy visszavásárolják azt. Az árverésvezető próbálta folytatni az árverést, dicsérte a birtokot, és sokáig várt, hátha érkezik új ajánlat, még szünetet is elrendelt – három alkalommal is – de senki nem tett ajánlatot. Végül kénytelen volt elfogadni a közösség döntését, lezárni az árverést, és eladni a gazdaságot Davidnek és családjának.

„Két nap volt az életemben, ami mélységes alázatra késztetett. Az egyik a fiam születésének napja. A másik az a felejthetetlen nap az aukción.” – mondta David.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek