Kuriózum12 mítosz a párkapcsolatról, amit most egy életre megcáfolunk!

12 mítosz a párkapcsolatról, amit most egy életre megcáfolunk!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Felcseperedésünk során sok mindenről hallunk, sokféle véleménnyel találkozunk, és ez nincs másképpen a párkapcsolatokkal sem. Emlékezz csak vissza, kisgyerekként anyukád és a barátnői miként fecsegtek a szerelmi életükről.

Leginkább arra szeretnék kilyukadni, hogy mennyi téves információ és mítosz kerülhet a birtokunkba a párkapcsolatokkal kapcsolatban, amelyekből legfeljebb csak a fele igaz, de a másik fele biztos nem.

Egy biztos, addig ne dőljünk be egyetlen párkapcsolati mítosznak sem, amíg nincs meg arról a személyes véleményünk. Ne feledjünk, hogy minden ember más, és minden emberrel másként történik meg a szerelem, tehát, nem szabad általánosítani a tapasztalatokat.

Mindenki megtapasztalja idővel, milyen is a párkapcsolat, annak buktatóival és szépségeivel együtt, de addig is lássuk, melyek a leggyakrabban keringő mítoszok a szerelemmel kapcsolatban:

1. Sosem szabad haraggal lefeküdni

Persze, mindenképpen jó, ha megbékélten és nyugodtan hajtjuk álomra a fejünket, de ha nem megy, nem szabad erőltetni. Az élet túl gyors ahhoz, hogy ezen fennakadjunk. Hiába vitatkoztok már három órája és már lassacskán éjfél is elmúlt, ha nem juttok közös nevezőre. Ilyenkor hagyni kell egymást és irány az ágy és a pihenés.

2. Ha Isten is úgy akarja, a dolgok rendeződni fognak

Nem állhatunk ölbe tett kézzel, mert a dolgok nem oldják meg önmagukat, hiába képzeljük be magunknak, hogy minden úgy kell legyen, ahogy az égiek megírták. Az életért és a szerelemért tenni kell és küzdeni.

3. Mindent meg kell tenned azért, hogy a párod megbékítsd főleg az elején

A kompromisszumok elengedhetetlenek egy jó párkapcsolathoz, de soha semmilyen szín alatt nem szabad olyat tenned, amivel feladnád önmagad, csak azért, hogy béke legyen. Légy önmagad és vállald fel a véleményed. Ha már az elején megjátszod magad, akkor hogyan akarsz közös jövőt építeni?

4. Az ellentétek vonzzák egymást

Az ellentétek nem mindig vonzzák egymást, sőt. A legjobb párkapcsolat olyan személyek között alakul ki, akikben rengeteg közös dolog van.

5. A jó párkapcsolat egyszerű

Egyetlen párkapcsolat sem egyszerű, mert mindeniknek meg van a saját problémája és nehézsége. Minden a kommunikáción múlik és annak a sikerességén, így bármit elérhettek.

6. Rendszeres együttlét mellett nem történhet félrelépés

Csak azért, mert rendszeres fizikai kontaktust létesítetek, még nem azt jelenti, hogy egy életen át hűségesek maradtok egymáshoz. A párkapcsolat sokkal több ennél, nem csak a fizikai igények, hanem a szellemi és az érzelmi igények is kielégítésre várnak, és ha egyik fél nem kapja meg a megfelelő érzelmi töltetet, akkor könnyen lehet megcsalás a vége.

7. A boldog párok sosem vitatkoznak

Ó dehogynem! Bármilyen mesébe illő kapcsolatról is legyen szó, viták mindig is lesznek. De ha igazán szeretitek egymást, akkor bármit meg tudtok beszélni.

8. Mindenkinek meg kell házasodnia

Nem, egyes párokat például egyáltalán nem izgat, hogy van-e gyűrű, vagy nincs. Nincs szükség a házasságra ahhoz, hogy boldog és teljes életet éljetek együtt. Vannak, akik papír nélkül is életük végéig boldogak a szerelmükkel.

9. Ha a párod igazán szeret, tudni fogja mire van szükséged

Mikor már hosszú ideje együtt vagy valakivel, akaratlanul is egy csomó dolgot megtudsz róla, de ez nem azt jelenti, hogy képes leszel olvasni a gondolataiban. Nem várhatod el, hogy a másik kitalálja, mire van szükséged, el kell mondanod, ez a legtisztább megoldás.

10. A családalapítás mindent megold

Attól, hogy lesznek közös gyerekeitek, a problémáitok nem fognak megoldódni, sőt, csak sokasodni fognak. Családalapítás előtt mindenképpen rendezni kell a nézeteltéréseket, és ha nem megy, ne vállaljatok közös gyereket, mert lehet válás lesz a vége és a gyerek issza meg a levét.

11. Az emberek sosem változnak

Az emberek folyton változnak, de csak akkor, ha az belülről fakad. Mást megváltoztatni nem lehet, csak ha ő is akarja.

12. Igazi szerelem csak egyszer adódik egy életben

Több embert is szerethetsz ugyanúgy. Lehet, hogy többször meg kell tapasztalnod a szerelmet ahhoz, hogy végre ráébredj mit is vársz el egy kapcsolattól. A szerelem múlékony, de nem csak egy igaz NAGY szerelem van kiszabva egy emberre.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek